Το GCV “πέθανε”… ζήτω το FFV!

Πριν από ένα χρόνο περίπου ο Αμερικανικός Στρατός ακύρωσε το πρόγραμμα του Ground Combat Vehicle, λόγω των γενικότερων αναγκών για περικπές, της μη ωρίμανσης της γενικότερης αντίληψης του ρόλου και των τεχνικών χαρακτηριστικών του μελλοντικού ΤΟΜΑ, και της ανάγκης για διάθεση των κονδυλίων σε άλλες, πιο επειγούσες ανάγκες.

Αν και το GCV “πέθανε”… ένα άλλο πρόγραμμα, το FFV γεννήθηκε. Το Future Fighting Vehicle είναι ένα πρόγραμμα-συνέχεια του προκατόχου του. Προς το παρόν, όμως, παραμένει μια προσπάθεια ανάπτυξης τεχνολογικών και επιστημονικών λύσεων, όσο ο Αμερικανικός Στρατός θα συνεχίσει να εξετάζει τις διάφορες επιλογές για αλλαγές στον υπάρχοντα στόλο οχημάτων.

Η πορεία του προγράμματος FFV είναι σε άμεση συνάρτηση με το παρόν και το μέλλον του ΤΟΜΑ Bradley. Το 2016 θα είναι η κομβική χρονιά, μιας και τότε θα ληφθεί η απόφαση για το εάν το FFV θα περάσει σε φάση υλοποίησης, παίρνοντας τη μορφή κάποιου οχήματος που θα αντικαταστήσει το Bradley, ή εάν θα υπάρξει νέο πακέτο αναβάθμισης του τελευταίου.

Όπως ανακοίνωσε ο Αμερικανικός Στρατός, ένα κονδύλιο της τάξης των 50 εκατομμυρίων δολλαρίων που έμεινε ως υπόλοιπο από το GCV, θα χρησιμοποιηθεί από την BAE Systems και την General Dynamics (20 εκ. έκαστη) για την ανάπτυξη νέων ιδεών στο χώρο των ΤΟΜΑ, ενώ άλλα 10 εκ. δολλάρια θα λάβουν τα ερευνητικά εργαστήρια του Στρατού. Στόχος τους θα είναι η έρευνα κυρίως σε νέες θωρακίσεις, νέες τεχνολογίες κινητήρων και μηχανολογική ανάπτυξη της κατασκευής του σκάφους.

Bradley 2Bradley 3

Ετικέτες: , , , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: