“Πάγωσε” η γερμανική τεχνολογία…

UAV Luna

 

 

Η Γερμανία, η Γαλλία και η Αυστρία πρότειναν την παράδοση μη επανδρωμένων αεροχημάτων στον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ – OSCE), με σκοπό να επιτηρείται η έκταση των συνόρων Ουκρανίας και Ρωσίας, προς αντιμετώπιση των όσων παραβιάζουν τη συνοριακή γραμμή.

Κάπου εκεί “πάγωσε” η γερμανική τεχνολογία, καθώς ο βουλευτής Γκέρνοτ Έλντερ (αρμόδιος για θέματα συνεργασίας με την Ρωσία και τις χώρες της Κεντρικής Ασίας) ανέφερε ότι τα ΜΕΑ Luna δεν είναι αξιόπιστα σε θερμοκρασίες κάτω από τους -19 βαθμούς Κελσίου. Δεδομένου ότι οι θερμοκρασίες στην περιοχή και στα ύψη πτήσης τους (μέγιστη οροφή πτήσης 10.000 ποδών) πέφτουν αρκετά πιο κάτω, τα αεροχήματα δε θα είναι σε θέση να επιχειρήσουν.

Ταυτόχρονα με τα τεχνικά προβλήματα, ο βουλευτής ανέφερε σε γερμανικό ραδιόφωνο πως υπάρχουν και γραφειοκρατικά προβλήματα, όπως είναι η ανάγκη το γερμανικό απόσπασμα να είναι οπλισμένο και το ότι οι δύο χώρες θα πρέπει να δώσουν την έκγρισή τους.

Οι δηλώσεις αυτές, σε συνδυασμό με τις τραγικά χαμηλές διαθεσιμότητες των μέσων των Γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων, καταδεικνύουν ότι το Βερολίνο επιθυμεί να διατηρηθεί ως μεγάλη δύναμη, επιβάλλοντας τους όρους του στους “άποικους”, χωρίς να αναλαμβάνει καμία απολύτως ουσιαστική ευθύνη ως μεγάλη δύναμη. Υπό φυσιολογικές συνθήκες, αν υπήρχαν σοβαρές πολιτικές ηγεσίες στις ευρωπαϊκές χώρες που δε θα περιορίζονται στην εκτέλεση εντολών, θα έπρεπε να είχαν ανατραπεί τέτοιου είδους καταστάσεις.

Ετικέτες: , , , , , , ,

Κατηγορίες: Διεθνη

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: