Θωράκιση στα CV-22

V-22 1

 

Ενισχύει την προστασία των CV-22 Osprey η Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων της Αμερικανικής Αεροπορίας, έπειτα από τη δυσάρεστη εμπειρία που είχαν στελέχη της κατά την επιχείρηση εκκένωσης πολιτών στο Νότιο Σουδάν.

Δύο από τα CV-22 της AFSOC δέχθηκαν τότε τα πυρά ελαφρών όπλων, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν σοβαρά δύο στελέχη. Μην αναμένοντας ότι η περιοχή δε θα ήταν σχετικά ασφαλής, τα δύο αεροσκάφη δέχθηκαν 119 σφαίρες, χωρίς ωστόσο να αντιμετωπίσουν πρόβλημα επιστροφής στη βάση τους.

Εξ αιτίας αυτού, η Αμερικανική Αεροπορία ξεκίνησε τη μελέτη ενίσχυσης των αεροσκαφών με επιπλέον παθητικά και ενεργητικά μέτρα. Προσφάτως, ο αρχηγός της AFSOC, Αντιπτέραρχος Μπράντλεϋ Χέιτχολντ, δήλωσε ότι θα διατεθούν σπονδυλωτές θωρακίσεις. Η εφαρμογή τους θα μπορεί να είναι τμηματική, ανάλογα με τις απαιτήσεις της αποστολής. Το συνολικό βάρος όλου του πακέτου θωράκισης φτάνει τα 450 κιλά περίπου, με αποτέλεσμα να μειώνεται το βάρος του μεταφερόμενου φορτίου ή/και των καυσίμων.

Το δεύτερο σύστημα που εξετάζεται, και το οποίο είχαμε παρουσιάσει σε παλαιότερη δημοσίευση, είναι πυργίσκος οπλισμού στο κάτω μέρος του αεροσκάφους, που θα παρέχει μια βασική υποστήριξη και κατασταλτικά πυρά, μέχρι το κάθε ελικόπτερο να ολοκληρώνει την αποστολή του στη ζώνη αποβίβασης.

Ετικέτες: , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: