ΝΑΤΟ: Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης λόγω Ρωσίας

NATO 2

 

Νέα δύναμη ταχείας αντίδρασης θα συστήσει το ΝΑΤΟ, λόγω της επικρατούσας κατάστασης στην Ανατολική Ευρώπη. Η απόφαση ελήφθη κατά τη διάρκεια της συνόδου της συμμαχίας στην Ουαλλία.

Στη σύσταση νέας δύναμης ταχείας αντίδρασης θα προχωρήσει το ΝΑΤΟ, όπως έγινε γνωστό. Η κατάσταση που επικρατεί στην Ανατολική Ευρώπη, αν και ο σχηματισμός δε θα περιορίζεται στα συγκεκριμένα γεωγραφικά όρια, οδήγησε στην αναθεώρηση των σχεδίων επιχειρήσεων. Μέσα σε ένα χρόνο θα έχει ολοκληρωθεί η οργάνωσή της. Θα περιλαμβάνει συνολικά 4.000 με 5.000 άτομα, τα οποία θα μπορούν να αναπτύσσονται σε διάστημα δύο με τριών ημερών.

Όπως δήλωσε ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Στρατηγός Αλεξάντερ Βέρσμποου, οι επιτελείς επεξεργάζονται επτά ημέρες την εβδομάδα τα σχέδια οργάνωσης της δύναμης, ώστε να είναι έτοιμα προς έγκριση τον ερχόμενου Φεβρουάριο, στη σύνοδο των Υπουργών Άμυνας.

Μία ακόμα απόφαση που ελήφθη ήταν η μετατροπή του Πολυεθνικού Στρατηγείου Βορειοανατολικού Τομέα, να αναβαθμιστεί σε “υψηλής ετοιμότητας”, με την σχετική καθοδήγηση να δίνεται από την Γερμανία, την Πολωνία και την Δανία. Όσο για την έδρα του σχηματισμού ταχείας αντίδρασης, εικάζεται ότι οι δυνάμεις από τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης θα διατηρήσουν την έδρα στη χώρα τους, ενώ οι αμερικανικές θα σταθμεύσουν στην Ιταλία ή στην Γερμανία.

Ετικέτες: , , , , , , , , ,

Κατηγορίες: Ασφάλεια

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: