Γερμανία: Η ανευθυνότητα μιας μεγάλης δύναμης

Rafale AASM 1

 

“Παρούσα” δηλώνει και πάλι η Γαλλία σε ένα ζήτημα ασφάλειας και συγκεκριμένα σε περιφερειακό επίπεδο. Γαλλικά μαχητικά βομβάρδισαν την Παρασκευή στόχους του “Ισλαμικού Κράτους”, καταστρέφοντας χώρους Διοικητικής Μέριμνας.

Την αποστολή ανέλαβαν να φέρουν σε πέρας μαχητικά Rafale, συνοδεία αεροσκαφών υποστήριξης. Οι στόχοι στο βόρειο Ιράκ καταστράφηκαν με την χρήση βομβών καθοδήγησης λέιζερ, ενώ αναφέρθηκαν δεκάδες απώλειες για την πλευρά των ισλαμοφασιστών. Γάλλοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι αεροπορικές επιχειρήσεις τους, που έγιναν έπειτα από εξουσιοδότηση-πρόσκληση της Ιρακινής Κυβέρνησης, θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες.

Τα γαλλικά αεροσκάφη έχουν ως αφετηρία τους την Γαλλική Αεροπορική Βάση 104, που βρίσκεται εντός της Α.Β. Αλ Δάφρα στο Αμπού Ντάμπι των ΗΑΕ. Αν και η κρούση έγινε την Παρασκευή, ήδη από την περασμένη Δευτέρα τα γαλλικά μαχητικά πέταξαν αποστολές αναγνώρισης στην ευρύτερη περιοχή.

Η Αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (USCENTCOM) ανέφερε ότι, από τις 8 Αυγούστου έως σήμερα, έχει εκτελέσει 176 αεροπορικές κρούσεις. Η Γαλλική Κυβέρνηση άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο χρήσης του αεροπλανοφόρου Charles de Gaulle, το οποίο θα μπορούσε να στείλει στον Περσικό Κόλπο.

Όπως αποδεικνύεται ξανά, η Γαλλία επενδύει στα ζητήμα που αφορούν την ασφάλεια της, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την ασφάλεια της Ευρώπης. Αυτό κάνει εντονότερη την αντίθεση και τη δυσαρέσκεια που προκαλείται από τη γερμανική στάση. Όπως είναι εύκολα κατανοητό, η Γερμανία δείχνει από ελάχιστο ενδιαφέρον έως αδιαφορία για την ασφάλεια της Ευρώπης και της ΕΕ, επενδύοντας αποκλειστικά σχεδόν στην ενίσχυση της οικονομικής της ισχύος. Παρά τη συγκέντρωση πλούτου, που προέρχεται σε σημαντικό βαθμό κι από τις πωλήσεις όπλων, δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες της, αφήνοντας άλλες χώρες να φθείρονται οικονομικά και πολιτικά…

Ετικέτες: , , , , , , , , , , , , ,

Κατηγορίες: Ασφάλεια

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: