Χωρίς λεφτά η Luftwaffe!

 

Eurofighter Tranche 3 1

 

Έντονα ερωτήματα προκαλεί η είδηση για τις ελλείψεις κονδυλίων της Γερμανικής Αεροπορίας, βάζοντάς μας σε σκέψεις τόσο για την αποτελεσματικότητα του γερμανικού κράτους, του οικονομικού του μοντέλου, της κατανομής του κεφαλαίου που παράγει και της πολιτικής που ακολουθείται έναντι των υπολοίπων ευρωπαϊκών κρατών.

Δημοσίευμα του Spiegel αναφέρει ότι η Γερμανική Αεροπορία αντιμετωπίζει τόσο σοβαρό πρόβλημα χρηματοδότησης, με αποτέλεσμα να έχει μειωθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα η διαθεσιμότητα των πτητικών μέσων, φτάνοντας στο σημείο να καννιβαλίζονται αεροσκάφη για να συντηρηθούν τα υπόλοιπα. Αν και η κυβέρνηση διαψεύδει το άρθρο, το Spiegel αναφέρει πως από τα 109 Eurofighter μόνο τα οκτώ είναι σε πτητική κατάσταση, κι αυτά χάρη στον καννιβαλισμό ανταλλακτικών. Μάλιστα, αυτό συμβαίνει σε μια στιγμή όπου η Γερμανία υποσχέθηκε να στείλει έξι Eurofighter για την εκτέλεση περιπολιών στην περιοχή της Βαλτικής.

Το άρθρο συνεχίζει αναφέροντας ότι από τα 67 ελικόπτερα CH-53, μόνο τα επτά είναι διαθέσιμα και από τα 33 ΝΗ-90 μόνο τα πέντε είναι σε πτητική κατάσταση. Από τα 56 C-160 μόνο 21 είναι επιχειρησιακά.

Το ζήτημα είναι τόσο σοβαρό θέτοντας κι επιπλέον ερωτήματα για το ρόλο της Γερμανίας ως ευρωπαϊκή και ΝΑΤΟϊκή δύναμη. Δείχνει ότι ναι μεν κατακεραυνώνει τους πάντες για την οικονομική κατάσταση, την στιγμή που η ίδια συγκεντρώνει χρήματα και ταυτόχρονα παραμένει πλήρως ανεύθυνη ως προς τις υπόλοιπες χώρες – μέλη (ΕΕ και ΝΑΤΟ). Κι εδώ αναρωτιέται κανείς τί κάνουν οι κυβερνήσεις των υπόλοιπων χωρών και κυρίως όσων “αυτομαστιγώνονται”…

 

Eurofighter Taurus 2

Ετικέτες: , , , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: