Περί ανάπτυξης: Φόρουμ Ανάπτυξης Farnborough

 

Farnborough Airshow 1

 

Πριν από λίγες ημέρες ξεκίνησε η λειτουργία του Farnborough Aerospace Growth Forum (FAGF). Ένα συνεργατικό σχήμα που στόχο έχει να συγκεντρώσει σημαντικούς ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς από τον αεροδιαστημικό τομέα, προκειμένου να προσφέρει τη δυνατότητα ανάπτυξης του συγκεκριμένου τομέα, στην περιοχή της Νότιας και Ανατολικής Αγγλίας.

Άλλωστε η Βρετανία ως χώρα έχει θέσει ως στόχο να αναπτύξει τον αεροδιαστημικό τομέα, λόγω του μεγάλου όγκου εργασιών και του τεχνολογικού προβαδίσματος που προσφέρει συνολικά στη χώρα. Η κυβέρνηση σε μια ουσιαστικά φιλελεύθερη οικονομία, όπως της βρετανικής, φροντίζει να δίνει τα κατάλληλα κίνητρα και να ασκεί τον παρεμβατισμό της κατά τρόπο που να μεγιστοποιεί την απόδοση του οικονομικού κύκλου. Οι ασκούμενοι πρωθυπουργοί της Ελλάδας, ειδικά οι αυτοαποκαλούμενοι και φιλελεύθεροι, θα μπορούσαν να μάθουν πολλλά.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις για το μέλλον της αγοράς, ο αεροδιαστημικός τομέας στη Νοτιοανατολικής Αγγλίας μπορεί να αποδώσει μέχρι και 150 δισεκατομμύρια στερλίνες μέσα στα επόμενα είκοσι χρόνια, χάρη στη ζήτηση για πολιτικά αεροσκάφη, σε παγκόσμιο επίπεδο. Να σημειωθεί ότι στην περιοχή εδράζεται το 26% της βρετανικής αεροδιαστημικής βιομηχανίας, που συμβάλλει με 3,58 δισεκατομμύρια στερλίνες στο συνολικό κρατικό προϋπολογισμό.

 

Airbus UK 1

 

Στο FAGF θα συμμετέχει το ADS Group, που περιλαμβάνει την Farnborough International Ltd και τον οργανισμό ADS (ο εμπορικός οργανισμός που εκπροσωπεί τις βρετανικές βιομηχανίες του τομέα της αεροδιαστημικής, της άμυνας, της ασφάλειας και του διαστήματος), ο οργανισμός Business South, το Υπουργείο Επιχειρηματικότητας, Ανάπτυξης και Δεξιοτήτων, το Farnborough Consortium, το περιφερειακό συμβούλιο και το εμπορικό επιμελητήριο του Χάμπσαϊρ, το περιφερειακό συμβούλιο του Ράσμουρ, το Farnborough College of Technology, το Πανεπιστήμιο του Σάουθάμπτον, ο Βρετανικός Οργανισμός Εμπορίου και Επενδύσεων, καθώς και άλλοι περιφερειακοί φορείς της αυτοδιοίκησης.

Το Φόρουμ μεταξύ άλλων θα παρέχει, τεχνογνωσία, χρηματοοικονομική στήριξη και υπηρεσίες διευκολύνσεων, μαζί με προσέλκυση επενδυτών, την στήριξη των επιχειρηματιών και διευκολύνσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα. Φυσικά τα κίνητρα δεν θα περιοριστούν στις υπάρχουσες επιχειρήσεις, αλλά και στα ερευνητικά ιδρύματα, στις αποκαλούμενες “start-up” και στις μικρομεσαίες.

Είναι γνωστό άλλωστε ότι, το Farnborough έχει καταξιωθεί παγκοσμίως ως περιοχή όπου δραστηριοποιούνται εταιρείες του αεροδιαστημικού τομέα, πέραν του Farnborough Airshow.

Ας ξεφύγουμε λοιπόν από τις ψηφοθηρικές φαυλότητες – συναρτήσεις όπου για να γίνουμε Δανία του Νότου πρέπει να ψηφίσουμε ΠΑΣΟΚ ή για να γίνουμε Φινλανδία του Νότου πρέπει να ψηφίσουμε ΝΔ. Πρέπει να γνωρίζουμε τι υπάρχει “έξω”, να θέτουμε σοβαρά κριτήρια, διαφορετικά το πολιτικό προϊόν της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης θα συνεχίσει να είναι άθλιο.

 

Airbus UK 2

Ετικέτες: , , , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία, Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: