Το αόρατο τροχιοδεικτικό…

Nikiforos 6

 

Το τροχιοδεικτικό που θα βλέπουν οι φίλιες δυνάμεις αλλά όχι οι εχθρικές, θα αναπτύξουν οι μηχανικοί της Picatinny Arsenal στις ΗΠΑ. Τα υπάρχοντα τροχιοδεικτικά έχουν μεγαλύτερο χιτώνιο σε σχέση με τα απλά πυρομαχικά (Ball) προκειμένου να υπάρξει κοιλότητα εντός της οποίας υπάρχει πυροτεχνικό υλικό. Όσο η σφαίρα κινείται στον αέρα το υλικό καίγεται, παράγοντας το σχετικό φως.

Το πρόγραμμα προμήθειας θα ξεκινήσει το 2015 με την σχεδίαση να ολοκληρώνεται το 2017, μπαίνοντας στη φάση κατασκευαστικής ανάπτυξης.

Το πυρομαχικό που αναπτύσσεται ονομάζεται OWL (One-Way Luminescence) θα είναι ορατό ημέρα και νύχτα στους βάλλοντες, αλλά όχι στους αντιπάλους, ακόμα κι αν χρησιμοποιούν διόπτρες νυχτερινής όρασης.

Οι μηχανικοί του Στρατού πειραματίζονται με διάφορες λύσεις, μία εκ των οποίων είναι η τοποθέτηση φωσφορίζοντος υλικού στο πίσω μέρος της σφαίρας. Ταυτόχρονα, η μη ύπαρξη κοιλότητας που συναντάται στα κλασικά τροχιοδεικτικά, θα δίνει καλύτερη τροχιά, αντίστοιχη με αυτή των Ball, ενώ η κατασκευή τους θα γίνεται με μεγαλύτερη ασφάλεια.

Ετικέτες: , , ,

Κατηγορίες: Τεχνολογία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: