Η “Αεροπορία” των Κούρδων

Iraq Air Force F-16 1

 

Τη δική τους αεροπορική δύναμη απέκτησαν έμμεσα οι Κούρδοι του Ιράκ, αφού ο Πρωθυπουργός της χώρας, Νούρι αλ Μαλίκι, κάλεσε τις Ένοπλες Δυνάμεις που πολεμούν του ισλαμιστές αντάρτες, να παρέχουν στήριξη στους Κούρδους. Αν και η Ιρακινή Κυβέρνηση και οι Κούρδοι βρίσκονται σε αρνητικό φάσμα στις μεταξύ τους σχέσεις, ο κοινός κίνδυνος τους οδηγεί στη συνεργασία.

Όπως ανακοίνωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου των Ιρακινών Ενόπλων Δυνάμεων, Αντιστράτηγος Κάσσεμ αλ Μουσάουι, ο Ν. αλ Μαλίκι διέταξε την Ιρακινή Αεροπορία να παρέχει υποστήριξη στις κουρδικές δυνάμεις. Οι δυνάμεις των ισλαμιστών έχουν καταλάβει αρκετές σημαντικές πόλεις στα βόρεια, αποκτώντας πρόσβαση στα βαρύ οπλισμό που άφησαν πίσω τους οι Ιρακινοί στρατιώτες.

Μεταξύ των στόχων των ισλαμιστών είναι και οι διάφορες εθνικές ομάδες που κατοικούν στις περιοχές που καταλαμβάνονται, εφόσον δεν αλλάξουν πίστη. Χριστιανοί, Ζωροάστρες, Μουσουλμάνοι Σιίτες και άλλες εθνικές ή θρησκευτικές ομάδες αντιμετωπίζουν διώξεις ή εκτελέσεις, αυξάνοντας το κύμα προσφύγων εντός της χώρας.

Ετικέτες: , , , , , , , ,

Κατηγορίες: Ασφάλεια

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: