Πτήση “αντοχής” για το Predator B ER

Predator B ER 1

 

H General Atomics Aeronautical Systems Inc. ανακοίνωσε την επιτυχή ολοκλήρωση των δοκιμών “αντοχής” του μη επανδρωμένου αεροχήματος Predator B ER (Extended Range), που αποτελεί βελτιωμένη έκδοση της σειράς.

Στις δοκιμές το ΜΕΑ έφερε δεξαμενές καυσίμου κάτω από τα πτερύγιά του, οι οποίες ελέγχονταν από το νέο σύστημα διαχείρισης καυσίμου που εξισορροπεί τη θερμοκρασία και το φορτίο της κάθε δεξαμενής που υπάρχει επάνω στο αερόχημα. Το νέο Predator διαθέτει σύστημα AWI (Alcohol Water Injection) που μειώνει το απαιτούμενο μήκος απογείωσης και τα πτητικά χαρακτηριστικά γενικότερα, σε συνδυασμό πάντα με την κατανάλωση καυσίμου. Επιπλέον, έχει προστεθεί ενισχυμένο σύστημα προσγείωσης για να αντέχει στις αυξημένες καταπονήσεις.

Η General Atomics έχει συμβόλαιο με την Αμερικανική Αεροπορία για την κατασκευή 38 συστημάτων της νέας έκδοσης. Η διάρκεια πτήσης των νέων μοντέλων θα φτάνει τις 33 – 35 ώρες, από 27 που είναι σήμερα. Ωστόσο, η εταιρεία χρησιμοποιεί ιδία κεφάλαια για τη δημιουργία συλλογής εκδόσεων ER, η οποία θα μπορεί να προσφέρει αυτονομία 42 ωρών, αλλά μόνο για αποστολές ISR.

Ετικέτες: , , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: