Βρετανία: Αναβάθμιση των Challenger 2

 

Το Υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας βρίσκεται πολύ κοντά στην ανακοίνωση του αναδόχου για την αναβάθμιση των αρμάτων Challenger 2, ώστε να παραμείνουν σε υπηρεσία μέχρι το 2035.

Σύμφωνα με τους αρχικούς υπολογισμούς και ανάλογα με το πρόγραμμα που θα επιλεγεί στο πλαίσιο του προγράμματος CR2 LEP (Challenger 2 Life Extension Programme), τα πρώτα αναβαθμισμένα άρματα θα παραδοθούν στον Βρετανικό Στρατό μετά από πέντε με έξι χρόνια.

Ωστόσο, στον επόμενο χρόνο θα υπάρξουν και οι βουλευτικές εκλογές στην Βρετανία, όπως και η Στρατηγική Αναθεώρηση, μετά από αυτήν που έγινε το 2010. Υπενθυμίζουμε ότι με την τελευταία αναθεώρηση, ο αριθμός των Challenger 2 περικόπηκε κατά 40%, με αποτέλεσμα ο αριθμός τους να μειωθεί στα 227 άρματα.

Στελέχη της BAE Systems αναφέρουν πως η βαρύτητα του προγράμματος θα είναι στα συστήματα του πύργου, όπως για παράδειγμα οι υπολογιστές, τα ηλεκτροπτικά, η αρχιτεκτονική όλων αυτών, ενώ δεν αναμένεται κάποια αλλαγή στο πυροβόλο L30.

Την ίδια στιγμή, εκτός από τις μελέτες για την αναβάθμιση των αρμάτων, γίνονται και αντίστοιχες προεργασίες για την προμήθεια νέων συστημάτων γεφυροποιίας, τα οποία θα μπορέσουν να υποστηρίξουν βαρύτερες δυνάμεις. Ανταγωνιστές στο πρόγραμμα θα είναι η βρετανική WFEL (που εξαγοράστηκε από την Rheinmetall), η General Dynamics και η BAE Systems.

Ετικέτες: , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: