ΗΠΑ: Πάνω από 400 πτώσεις ΜΕΑ

Predator Electronic Warfare 1

 

 

Πάνω από 400 μη επανδρωμένα αεροχήματα έχουν χάσει οι ΗΠΑ από το 2001, σύμφωνα με δημοσίευμα της The Washington Post. Οι πτώσεις οφείλονται σε ποικιλία παραγόντων, όπως ανθρώπινα λάθη, μηχανικές βλάβες ή κακές καιρικές συνθήκες.

Οι επιτροπές διερεύνησης των ατυχημάτων έχουν συγκεντρώνει 50.000 σελίδες αναφορών, έχοντας στη διάθεσή τους στοιχεία που θέτουν σε αμφισβήτηση των αξιοπιστία των ΜΕΑ. Μάλιστα αναφέρεται μεταξύ πολλών άλλων ότι, στρατιωτικά ΜΕΑ έχουν πέσει επάνω σε σπίτια, σε αυτοκινητοδρόμους, σε ποτάμια, σε φάρμες, σε μία περίπτωση επάνω σε C-130 εν ώρα πτήσης και σε μία περίπτωση στην αυλή ενός νηπιαγωγείου.

Τα περισσότερα ατυχήματα, 102 στο σύνολό τους, έγιναν με Predator, με όλα να θεωρούνται Κλάσης Α. Δηλαδή, με ζημιές που υπερβαίνουν τα δύο εκατομμύρια δολλάρια κάθε φορά. Σε αριθμό απωλειών ακολουθούν τα Hunter και τα Reaper.

Δεδομένου ότι οι ΗΠΑ διαθέτουν 10.000 ΜΕΑ συνολικά, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας προετοιμάζει κανονισμούς που θα διέπουν την χρήση των ΜΕΑ. Στοιχείο κρίσιμο την στιγμή που η χώρα αναμένει ραγδαία αύξηση της χρήσης των αεροχημάτων ακόμα και σε πολιτικές εφαρμογές.

Ετικέτες: , , , , , ,

Κατηγορίες: Ασφάλεια

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: