Βρετανικός Στρατός: Σύστημα MACE

Ο Βρετανικός Στρατός ενέταξε επισήμως στα προγράμματα προμηθειών το σύστημα MACE (MIRA Autonomous Control Equipment) της εταιρείας MIRA, έπειτα από διετή περίπου επιχειρησιακή χρήση στο Αφγανιστάν.

Πρόκειται για το πρόγραμμα κατεπείγουσας προμήθειας “Παναμάς”. Το σύστημα αποτελείται από όχημα 4×4 Land Rover με πακέτο αισθητήρων για τον εντοπισμό αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών. Το σύστημα αποτελεί τμήμα του συστήματος Talisman, για την εκκαθάριση οδών από εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Το όχημα διαθέτει σύστημα τηλεχειρισμού, για την καθοδήγησή του από αποστάσεις μέχρι και 20 χιλιόμετρα, και μέσα από την προστασία των οχημάτων Mastiff και Buffalo. Παρ’ όλ’ αυτά, υπάρχει η δυνατότητα κίνησης του οχήματος με οδηγό. Τα οχήματα υπολογίζεται ότι θα παραμείνουν σε υπηρεσία μέχρι το 2030.

Άξιο παρατήρησης, για μία ακόμα φορά, είναι το γεγονός ότι όλοι οι σύγχρονοι στρατοί δίνουν έμφαση στα συστήματα Μηχανικού Μάχης τα οποία διαθέτουν τηλεχειρισμό για την καθοδήγησή τους, με τεράστια επιχειρησιακά οφέλη.

Advertisements

Ετικέτες: , , , , ,

Κατηγορίες: Τεχνολογία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: