Έρευνα και Τεχνολογία στον Στρατό

Σε χρονικό διάστημα που θεωρείται ρεκόρ, μηχανικοί της Διεύθυνσης Μηχανικών Λογισμικού του Κέντρου Έρευνας, Ανάπτυξης, Μηχανολογίας Αεροπορίας Στρατού και Πυραυλικών Συστημάτων, του Αμερικανικού Στρατού, κατασκεύασαν εξομοιωτή βαρέων οχημάτων. Μέσα σε 18 μήνες ολοκληρώθηκε η σχεδίαση και κατασκευή του, την στιγμή που αν γινόταν διαγωνισμός το διάστημα αυτό θα απαιτούνταν μόνο για να ολοκληρωθούν οι μελέτες επιχειρησιακών απαιτήσεων και προδιαγραφών.

Ο εξομοιωτής TRICT (Transportable, Reconfigurable, Integrated, Crew Trainer) κατασκευάστηκε προκειμένου να εκπαιδεύονται τα πληρώματα των οχημάτων MRAP, σε ένα ιδιαίτερα ρεαλιστικό περιβάλλον.

Η ιδέα ξεκίνησε το 2012, έπειτα από επίσκεψη των στελεχών της Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων, που είδαν παρόμοιο εξομοιωτή για τα Humvee, οπότε και ζήτησαν να εξεταστεί η δυνατότητα κατασκευής αντίστοιχου για τα MRAP. Αυτός που δημιουργήθηκε για τα Humvee επιτρέπει στα οχήματα να κινούνται περιστροφικά στο διαμήκη άξονα και να δημιουργούν όλες εκείνες τις συνθήκες που θα συναντήσουν τα πληρώματα σε περίπτωση προσβολής από νάρκη ή αυτοσχέδιο εκρητικό μηχανισμό.

 

 

Στην κατασκευή οι μηχανικοί χρησιμοποιήσαν το λογισμικό δημιουργίας παιχνιδιών Unreal 3.0, το οποίο προβάλει τις σχετικές εικόνες στις οθόνες LCD που καλύπτουν τα παράθυρα του οχήματος. Δηλαδή, όταν “ανατρέπεται” μηχανικά το όχημα εξομοίωσης, στα παράθυρα θα προβάλεται η εικόνα που βλέπει ο επιβάτης του. Σε συνδυασμό με τους ήχους και τις δονήσεις, δημιουργείται το τέλειο αποτέλεσμα εξομοίωσης. Επιπλέον, όλα τα συστήματα του οχήματος (τιμόνι, μοχλοί ταχυτήτων, διακόπτες, μετάδοση κτλ) λειτουργούν ακριβώς όπως σε ένα κανονικό όχημα.

Το κέντρο έρευνας που βρίσκεται στο Redstone Arsenal της Αλαμπάμα, έχει κατασκευάσει τρεις εξομοιωτές μέχρι στιγμής και πολύ σύντομα θα κατασκευαστούν αντίστοιχοι για όλη την γκάμα των οχημάτων, όπως τα RG-33, MATV, RG-31, LATV κτλ.

Στην εποχή της λιτότητας και των περικοπών αυτού του είδους οι πρωτοβουλίες δίνουν πραγματικές ανάσες στην επιχειρησιακή ετοιμότητα. Αν υπήρχε και πραγματικός οικονομικός φιλελευθερισμός από σοβαρά φιλελεύθερα κόμματα, θα μπορούσαν να αποτελέσουν εμπορική επιτυχία με εισροή κεφαλαίων. Αν…

 

Ετικέτες: , , , , , , , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: