ΗΠΑ: Πρώτη του MUOS στην Αρκτική – Βίντεο

Την πρώτη του τηλεπικοινωνιακή επιτυχία είχε το Αμερικανικό Ναυτικό από τη βάση του επάνω στον πάγο, στην Αλάσκα. Μέχρι σήμερα οι τηλεπικοινωνίες στην περιοχή ήταν δύσκολες, καθώς απαιτούνταν η χρήση διαφορετικών συσκευών ασυρμάτων, λόγω διαφορετικής κάλυψης.

Η Lockheed Martin ανακοίνωσε ότι από τις 17 έως τις 27 Μαρτίου, στελέχη της βάσης Nautilus στον Αρκτικό Κύκλο (66ος παράλληλος) συμπλήρωσαν 150 ασφαλούς σύνδεσης, με μεταφορά δεδομένων και ήχου, μέσω του δικτύου δορυφόρων MUOS (Mobile User Objective System).

Στελέχη της εταιρείας δήλωσαν πως ανέβασαν και κατέβασαν διάφορους τύπους αρχείων, μεγέθους έως και 20 ΜΒ, στα οποία περιλαμβάνονταν φωτογραφίες, χάρτες κτλ, μέσω του ασφαλούς δικτύου.

Το πρόγραμμα MUOS είναι του Αμερικανικού Ναυτικού και μέχρι στιγμής το συμβόλαιο αφορά την παράδοση πέντεμ στενού εύρουςμ τακτικών δορυφόρων, οι οποίοι θα βελτιώνουν τις δυνατότητες τηλεπικοινωνιών των χερσαίων δυνάμεων εν κινήσει. Η τεχνολογία WCDMA (Wideband Code Division Multiple Access) προσφέρει 16 φορές μεγαλύτερες δυνατότητες μετάδοσης σε σχέση με τους παραδοσιακούς δορυφόρους τηλεπικοινωνιών UHF.

Ωστόσο, ο κάθε δορυφόρος MUOS προσφέρει και τη δυνατότητα συνεργασίας με παλαιότερα συστήματα UHF, ώστε να υπάρξει ομαλή μετάβαση μεταξύ των σημάτων.

Στον ανταγωνισμό στον Αρκτικό Κύκλο οι ΗΠΑ θα δημιουργούν τις υποδομές και αποκτούν τα αναγκαία εργαλεία και τις υποδομές για να μπορέσουν να υποστηρίξουν την παρουσία τους. Παρ’ όλ’ αυτά, τέτοιου είδους συστήματα θα γίνουν σε βάθος χρόνου διαθέσιμα και για πολιτική χρήση, δεδομένης της αύξησης της ναυσιπλοΐας από την εν λόγω περιοχή.

Ετικέτες: , , , , , , , ,

Κατηγορίες: Πολυμέσα, Τεχνολογία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: