ΗΠΑ: Άρβυλα προστασίας από νάρκες

landmine

 

 

Μηχανικοί της RDECOM (Research, Development and Engineering Command) του Αμερικανικού Στρατού δοκιμάζουν ειδικά άρβυλα που προσφέρουν προστασία έναντι των ναρκών.

Το σημαντικό βέβαια δεν είναι μόνο η τεχνολογία καθαυτή, αλλά το γεγονός ότι η RDECOM την έλαβε από το ITC (Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας Λατινικής Αμερικής) που έχει έδρα την Αργεντινή. Όπως παρουσιάσαμε και για σχετικό πρόγραμμα με γαλλική εταιρεία, η Διοίκηση αναπτύσσει δίκτυο συνεργασιών με επιστήμονες και ερευνητικά κέντρα, στρατιωτικά ή πολιτικά, με πανεπιστήμια και βιομηχανίες, για να εντοπίσει τεχνολογίες που θα τις αναπτύξει και χρησιμοποιήσει προς όφελος του Αμερικανικού Στρατού.

Εντός της RDECOM, άλλωστε, υπάρχει η Global Technology Integration Team, που δεν κάνει τίποτε άλλο από το να ερευνά παγκοσμίως για νέες τεχνολογίες, που θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν στον Στρατό.

Με τον τρόπο αυτό, εντοπίστηκε η τεχνολογία του αργεντίνικου ICT που φιλοδοξεί να ολοκληρώσει την έρευνα με την κατασκευή ενός υποδήματος που θα επιτρέπει στους στρατιώτες να έχουν προστασία από νάρκες όσο και ευκολία κίνησης, σε αντίθεση με τις μέχρι σήμερα μπότες που δυσκολεύουν το βάδισμα.

Το ICT χρησιμοποιεί αντιβαλλιστικές ίνες για προστασία από τα θραύσματα και καθόλου μεταλλικά τμήματα, τα οποία με την έκρηξη δημιουργούν θραύσματα που τραυματίζουν τα πόδια. Οι μηχανικοί της RDECOM, πάντως, αναφέρουν πως όταν ολοκληρωθεί η ανάπτυξη των υποδημάτων, η χρήση τους δεν θα είναι γενικευμένη, αλλά θα δίνονται μόνο όταν μια μονάδα αναπτύσσεται σε κάποια περιοχή που υπάρχουν νάρκες αλλά σε άγνωστα ακριβή σημεία.

Ετικέτες: , , , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: