ΗΠΑ: Διαθέσιμα Kiowa

Η Bell Helicopters έλαβε εντολή από τον Αμερικανικό Στρατό να σταματήσει τον εκσυγχρονισμό των ελικοπτέρων OH-58 Kiowa Warrior στην έκδοση “F”, με σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα και αισθητήρες.

Η απόφαση ελήφθη στο πλαίσιο του σχεδίου προϋπολογισμού του Στρατού, για το έτος 2015, κάτι το οποίο συνεπάγεται την απόσυρση των Kiowa Warrior και των εκπαιδευτικών ΤΗ-67 Creek. Τα ελικόπτερα που θα τεθούν εκτός υπηρεσίας θα είναι διαθέσιμα τόσο για τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες της χώρας, όσο και για υποψηφίους πελάτες στο εξωτερικό, με ανάλογη τιμή που θα καθιστά προσιτά.

 

OH-58D 4

 

Τα ΟΗ-58D αναπτύχθηκαν στις αρχές της δεκαετίας του ’80 για αποστολές ένοπλης αναγνώρισης / ελαφράς επίθεσης. Στον οπλισμό τους περιλαμβάνονται πυλώνες βαρέων πολυβόλων Μ2ΗΒ, αντιαρματικών πυραύλων Hellfire και ρουκετών Hydra ή νεότερων εκδόσεών τους με καθοδήγηση λέιζερ. Η παροχή πληροφοριών και η καθοδήγηση των Hellfire γίνεται μέσω του ηλεκτροπτικού συστήματος στον ειδικό ιστό πάνω από το κύριο στροφείο.

Ο πυργίσκος ηλεκτροπτικών διαθέτει κάμερα μακράς εμβέλειας, θερμική κάμερα (για ναυτιλία και εγκλωβισμό στόχων), αποστασιόμετρο και καθοδηγητή λέιζερ και μηχανισμό ευθυγράμμισης του λέιζερ.

Τέλος, στον ηλεκτρονικό εξοπλισμό περιλαμβάνονται παρεμβολέας λέιζερ και υπερύθρων, προειδοποιητές απειλών, σύστημα καταγραφής εικόνας/βίντεο από τη θερμική κάμερα και αναπαραγωγής του εντός του πιλοτηρίου, σύστημα μετάδοσης δεδομένων, ασύρματος UHF Have-Quick και FM SINCGARS και απεικόνιση στις οθόνες για NVGs.

 

OH-58F 1

Ετικέτες: , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: