Πρώτη πτήση για το MC-27J

Το αεροσκάφος πολλαπλών ρόλων MC-27J εκτέλεσε την πρώτη του πτήση στις εγκαταστάσεις της Alenia Aermacchi στο Τορίνο της Ιταλίας. Η έκδοση του δοκιμαστικού αεροσκάφους είναι πλήρως διαμορφωμένη με βάση τα σχέδια που ανέπτυξε η ιταλική εταιρεία και η ΑΤΚ.

Το MC-27J θα μπορεί να εκτελεί αποστολές μεταφοράς προσωπικού και φορτίων, αλλά θα μπορεί πολύ σύντομα να μετατραπεί σε αεροσκάφος εγγύς αεροπορικής υποστήριξης, διαθέτοντας ποικιλία οπλισμού.

Συγκεκριμένα, το πακέτο που ανέπτυξε η ΑΤΚ, το οποίο είναι roll-on/roll-off για εύκολη εγκατάσταση και απεγκατάσταση, θα φέρει μεταξύ άλλων, πυροβόλο GAU-23 των 30 χλστ., η εγκατάσταση του οποίου θα ολοκληρωθεί τον ερχόμενο μήνα. Τον Ιούνιο το MC-27J θα εκτελέσει νέες δοκιμαστικές πτήσεις, οπότε και θα δοκιμαστεί το GAU-23. Αυτές θα συμπληρώσουν τις αρχικές που εκτελέστηκαν πέρυσι στην αεροπορική βάση Έγκλιν της Αμερικανικής Αεροπορίας, όπου διαπιστώθηκε η δυνατότητα προσαρμογής του πυροβόλου στην πλαϊνή θυρίδα του αεροσκάφους.

Προς το παρόν, το αεροσκάφος επίδειξης φέρει πυργίσκο ηλεκτροπτικού αισθητήρα MX-15Di της L-3 Wescam, έχοντας τη δυνατότητα να εκτελέσει και αποστολές ISR, μεταβιβάζοντας τα δεδομένα μέσω Link-16, ενώ αργότερα θα εγκατασταθούν και κρυπτογραφικά συστήματα τηλεπικοινωνιών της Selex ES.

Ετικέτες: , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: