Το τέλος της παραδοσιακής ΔΜ – Βίντεο

Το Γραφείο Ναυτικών Ερευνών του Αμερικανικού Ναυτικού λαμβάνοντας υπόψη του τα μαθήματα από τις επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ, τείνει να θέσει τέλος στην παραδοσιακή Διοικητική Μέριμνα και τον Εφοδιασμό των μονάδων. Όπως παρουσίασε το Cube Defense Analysis σε προηγούμενα δημοσιεύματα, ο πόλεμος στο Αφγανιστάν απέδειξε για ακόμη μία φορά την αξία της λογιστικής υποστήριξης όλων των μονάδων και ιδιαίτερα αυτών της πρώτης γραμμής.

Όμως, οι Αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν έμειναν στο απλό αυτό συμπέρασμα, αλλά αξιοποιώντας την επιστήμη της στατιστικής κατέληξαν στο ότι το 10-15% των απωλειών των Πεζοναυτών έγιναν κατά τον ανεφοδιασμό προωθημένων βάσεων και φυλακίων με καύσιμα και νερό. Επιπλέον, όπως δήλωσε σε ομιλία του, πριν από ένα χρόνο, στο West Point, ο τότε Υποδιευθυντής ΔΜ του Αμερικανικού Στρατού, για ένα γαλλόνι καυσίμου μιας γεννήτριας ή για ένα γαλλόνι νερού, απαιτούνται επτά γαλλόνια καυσίμου για τη μεταφορά τους, την στιγμή που στη μάχη ο κάθε στρατιώτης χρειάζεται κατά μέσο όρο, είκοσι γαλλόνια νερού.

Τα στοιχεία αυτά είναι επαρκή ώστε να έχουν σηματοδοτήσει εδώ και πάρα πολύ καιρό την έναρξη προγραμμάτων για τον εφοδιασμό των μονάδων και φυλακίων, με οικονομικό και ασφαλή για τους στρατιώτες τρόπο, ώστε να μειώνονται οι απώλειες σε ζωές.

Το Γραφείο Ναυτικών Ερευνών, καινοτομώντας όπως πάντα, παρουσίασε σε πρόσφατη επίδειξη το σύστημα AACUS (Autonomous Aerial Cargo/Utility System). Πρόκειται για σύστημα το οποίο εφαρμόζεται σε ελικόπτερο και αναλαμβάνει να τα καθοδηγεί στην περιοχή ενδιαφέροντος, μέσω της χρήσης υπολογιστή – ταμπλέτας.

Στην επίδειξη χρησιμοποιήθηκε ένα ελικόπτερο Κ-ΜΑΧ κι ένα ΜΗ-6 Little Bird, τα οποία πέταξαν προς μη προετοιμασμένη ζώνη προσγείωσης, προκειμένου να καταδειχθεί η δυνατότητά του να εντοπίζει εμπόδια και να τα περνά. Στο πακέτο του AACUS υπάρχουν ηλεκτροπτικοί-υπέρυθροι αισθητήρες, με εξελιγμένους αλγόριθμους, προκειμένου να γίνεται ευκολότερη η ναυτιλία σε περιβάλλον χαμηλής ορατότητας (χιόνι, βροχή, ομίχλη, σκόνη κτλ). Στη συνέχεια, όταν εντοπίζονται τα εμποδια, το σύστημα θα προειδοποιεί τους χειριστές ώστε να βρουν κάποιο καλύτερο σημείο προσγείωσης.

Εντυπωσιακό δεν είναι μόνο το σύστημα καθ’ αυτό, αλλά και το γεγονός ότι χάρη στις αυτοματοποιήσεις των διαδικασιών, είναι εφικτή, όπως αποδείχθηκε, η χρήση του με μόλις 15 λεπτά εκπαίδευσης. Φυσικά η χρήση του δεν θα περιοριστεί μόνο στο Κ-ΜΑΧ ή το ΜΗ-6, αλλά θα δοκιμαστεί και σε βαρύτερες πλατφόρμες όπως το CH-53 και το V-22.

Η χρηματοδότησή του έχει φτάσει τα 100 εκατομμύρια δολλάρια μέχρι το 2018 και πλέον, εισερχόμενο στη δεύτερη φάση, θα δοθεί βάση στην εξέλιξη του μηχανισμού αποφυγής εμποδίων, της πλοήγησης σε άσχημες καιρικές συνθήκες και σε περιβάλλον που δεν υπάρχει κάλυψη GPS. Η πλήρης επιχειρησιακή του αξιοποίηση αναμένεται να γίνει σε ένα με δύο χρόνια από σήμερα. Την τεχνολογία αναπτύσσει το Αμερικανικό Ναυτικό σε συνεργασία με την Lockheed Martin και την Aurora Flight Services.

Ετικέτες: , , , , , , , , , , , , ,

Κατηγορίες: Τεχνολογία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: