Το νέο “μακρύ χέρι” του Αμερικανικού Ναυτικού – Βίντεο

Η έμφαση που δίνει το Αμερικανικό Ναυτικό στα μη επανδρωμένα συστήματα είναι ολοένα και μεγαλύτερη. Την περασμένη εβδομάδα κατακυρώθηκε νέο συμβόλαιο στην Northrop Grumman, ύψους 43,8 εκατομμυρίων δολλαρίων, για την κατασκευή πέντε MQ-8C Fire Scout.

Τα συγκεκριμένα μη επανδρωμένα ελικόπτερα είναι τα μεγαλύτερα της οικογένειας των Fire Scout. Βασίζονται στο ελικόπτερο Bell 407 και με τις μεγάλες τους επιδόσεις θα προσδώσουν νέες δυνατότητες στον στόλο. Το ωφέλιμο φορτίο τους φτάνει τα 1.064 κιλά, η μέγιστη ταχύτητα τους 140 κόμβους και η μέγιστη ακτίνα δράσης είναι 324 ναυτικά μίλια.

Αντιθέτως, τα MQ-8A/B βασίζονται στο Schweizer 333, που στην επανδρωμένη έκδοση μεταφέρει τρεις επιβάτες. Το ωφέλιμο φορτί τους είναι 567 κιλά, η μέγιστη ταχύτητα 105 κόμβοι και η μέγιστη ακτίνα δράσης 319 ν.μ. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι, τα ΜΕΕ των εκδόσεων αυτών μπορούν να παρέχουν δυνατότητες αναγνώρισης – επιτήρησης – αναγνώρισης για οκτώ με δώδεκα ώρες, σε ακτίνα 100 ν.μ.

Με την αύξηση του αριθμού των MQ-8C Fire Scout, ο στόλος θα έχει κάλυψει όλο το 24ωρο. Επιπλέον, χάρη στο μεγαλύτερο ωφέλιμο φορτίο θα μπορούν να έχουν ισχυρότερα ηλεκτροπτικά συστήματα, καθώς και δυνατότητα μεταφοράς οπλισμού.

Ετικέτες: , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία, Πολυμέσα

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: