Νέο τυφέκιο για τον Χιλιανό Στρατό

Ο Χιλιανός Στρατός ανακοίνωσε την επιλογή του Galil ACE ως του νέου αυτόματου τυφεκίου εφόδου, κατά τη διάρκειας της έκθεσης FIDAE. Έτσι, ύστερα από επτά περίπου χρόνια, το πρόγραμμα Titanio, απέδωσε καρπούς με ένα νέο τυφέκιο στο διαμέτρημα των 5,56 χλστ.

Χρήστης του θα είναι τόσο ο Χιλιανός Στρατός, αν και αρχικά συμμετείχε και το Σώμα Πεζοναυτών του Χιλιανού Ναυτικού. Η επιλογή δεν ήταν εύκολη διαδικασία, καθώς ο κάθε Κλάδος είχε τις δικές του προδιαγραφές. Έτσι, ενώ ο Στρατός προτιμούσε το Sig 556 (παλαιότερα μοντέλα του οποίου παράγονται στη χώρα), οι Πεζοναύτες ήθελαν ένα όπλο που θα ανταποκρινόταν καλύτερα σε μεγαλύτερο εύρος καταπονήσεων.

Με την απόφαση αποχώρησης των Πεζοναυτών και την επιλογή του SCAR-L, ο Στρατός αποφάσισε να προμηθευτεί το ισραηλινό τυφέκιο, λόγω του ότι οι αρχικές παρτίδες του Sig 556 δεν απέδωσαν ικανοποιητικά αποτελέσματα. Όσον αφορά την παραγωγή του, ορισμένα τμήματα θα κατασκευαστούν εγχωρίως, ενώ η πλήρης συναρμολόγηση θα γίνει από το κρατικό εργοστάσιο FAMAE, που είναι υπό τη διοίκηση του Στρατού.

Ετικέτες: , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: