Διάβρωση στα ολλανδικά NH90

Η Ολλανδική Αεροπορία ανέπτυξε πέρυσι, ένα από τα ΝΗ90 της, επί πολεμικού πλοίου που εκτέλεσε περιπολίες στην περιοχή του Κόλπου του Άντεν, καθώς και σε ένα ακόμα που περιπολούσε στην Καραϊβική.

Με την επιστροφή και των δύο, οι τεχνικοί διαπίστωσαν ότι το επίπεδο διάβρωσης και φθοράς στα ελικόπτερα ήταν πάνω από το αναμενόμενο επίπεδο. Σε συνεργασία με το Εθνικό Εργαστήριο Αεροδιαστημικής, η Ολλανδική Αεροπορία κατέληξε στο αρχικό συμπέρασμα ότι, τα προβλήματα δημιουργήθηκαν λόγω κακής σχεδίασης και συναρμολόγησης, καθώς και μη σωστής συντήρησης λόγω λάθος οδηγιών από την εταιρεία. Η έρευνα συνεχίζεται με τα τελικά αποτελέσματά της να αναμένονται στο τέλος Απριλίου.

Η NH Industries αποδέχθηκε τα προβλήματα και ξεκίνησε τη δική της έρευνα και τις λύσεις που μπορούν να βρεθούν. Υπολογίζει δε ότι, θα μπορέσει να παρουσιάσει τις πρώτες προσωρινές λύσεις μέχρι το τέλος Μαρτίου. Σε αυτές θα συμπεριλαμβάνονται τεχνικές βελτιώσεις και λύσεις κατά της διάβρωσης.

Οι πληροφορίες έχουν ήδη κοινοποιηθεί στην υπηρεσία διαχείρισης ελικοπτέρων του ΝΑΤΟ και σε άλλες χώρες που διαθέτουν ΝΗ90.

 

 

NH90 1

Ετικέτες: , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: