Σουηδία: Με σεβασμό στον εαυτό της και στους πολίτες της

Type 214

 

Αμείωτη εξελίσσεται η κόντρα μεταξύ της Σουηδίας και των ναυπηγείων της ThyssenKrupp, θέμα το οποίο παρουσίασε το Cube Defense3 Analysis από την πρώτη στιγμή. Τα αρνητικά για τη γερμανική εταιρεία δημοσιεύματα αυξάνονται στο διεθνύ Τύπο. Δεν αποκλείεται (αλλά και δεν επιβεβαιώνεται) να αποτελούν μια προσπάθεια να καταδειχθεί ο ρόλος της Γερμανίας ως ηγεμονικής δύναμης στην Ευρώπη, η οποία από τη μία πλευρά θέλει όλες οι χώρες της περιοχής να αλλάξουν οικονομικό μοντέλο, αλλά από την άλλη καταστρέφει τις όποιες δυνατότητες ανάπτυξης και υγιούς ανταγωνισμού.

Οι Σουηδοί πολιτικοί είναι εξοργισμένοι από την στάση της TKΜS, αφού τα ναυπηγεία της Kockums δεν έχουν επιτύχει ούτε μία πώληση από το 2005 που εξαγοράστηκαν από τους Γερμανούς, ακόμα και σε παραδοσιακές αγορές όπως η Σιγκαπούρη και η Αυστραλία. Άλλωστε, η σκανδιναβική χώρα ήταν ο τρίτος εξαγωγέας συμβατικών υποβρυχίων στον κόσμο. Σεβόμενοι τον εαυτό τους, τους πολίτες που εκπροσωπούν και τη χώρα τους, προσπαθούν να “σπάσουν” τον άτυπο αποκλεισμό που έχουν υποστεί.

Η προσπάθεια επικεντρώνεται στην ανάπτυξη της Saab στον τομέα αυτό, καθώς η τελευταία δεν κατασκευάζει επανδρωμένα υποβρύχια. Για να υλοποιηθεί η στρατηγική αυτή απαιτείται τεχνογνωσία, η οποία θα προέλθει με την προσέλκυση των ναυπηγών και μηχανικών της Kockums, που μέχρι στιγμής εργάζονται για λογαριασμό της γερμανικής κοινοπραξίας, αλλά ήδη αλλάζουν εργοδότη. Οκτώ μηχανικοί έχουν ήδη φύγει και η διαδικασία συνεχίζεται…

Ταυτόχρονα, ενώ η Kockums είχε αναπτύξει το σχέδιο του υποβρυχίου Α26, η Σουηδική Κυβέρνηση αποφάσισε να μην αποκτήσει τα δύο υποβρύχια του τύπου που είχε σχεδιάσει αρχικά, αλλά και να μην εκσυγχρονίσει τα υπάρχοντα, πλήττοντας τη γερμανική πλευρά. Εξάλλου, τα δύο υποβρύχια που θα αγοράσει η Σιγκαπούρη, έναντι ενός δισεκατομμυρίου δολλαρίων, θα ναυπηγηθούν στην Γερμανία.

Σε αντίθεση με την Ελλάδα, που τα ναυπηγεία της έχουν γίνει παιχνίδι κομματικών και τους εταίρους ή συμμάχους, η Σουηδία έχει υλοποιήσει ξεκάθαρο σχεδιασμό για να στηρίξει την οικονομία της. Γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό αν σκεφθεί κανείς ότι η ναυπηγική βιομηχανία περνάει από σημαντικές ανακατατάξεις, ενώ πολλά μικρού ή μεγάλου μεγέθους προγράμματα είναι σε εξέλιξη. Δε γίνεται οι Ιταλοί, Γάλλοι, Σουηδοί και λοιποί ανταγωνιστές μας στην Ευρώπη, είτε πρόκειται για μικρές εταιρείες φουσκωτών σκαφών ή γιωτ, είτε για μεγάλα ναυπηγεία, να ανακοινώνουν συμβόλαια και οι ελληνικές εταιρείας να «σκέφονται» το μέλλον τους, με μηδαμινές ή μικρές ελπίδες. Κάτι δεν πάει καλά με την «στρατηγική» της ηγεσίας.

 

A26 1

Ετικέτες: , , , , , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: