Σουηδία: “Πόλεμος” κατά της ThyssenKrupp…

Πριν από λίγο καιρό δημοσιεύσαμε για τη μεγάλη δυσαρέσκεια που δημιουργήθηκε στην Σουηδία, από τη συμπεριφορά της γερμανικής ναυπηγικής βιομηχανίας ThyssenKrupp Marine Systems, η οποία εξαγόρασε τα ναυπηγεία Kockums της πρώτης. Ούτε λίγο ούτε πολύ, οι Σουηδοί αξιωματούχοι θεωρούν ότι η γερμανική εταιρεία εξαγόρασε τη σουηδική, προκειμένου να σπάσει τον ανταγωνισμό.

Εκτός από μια σειρά διαρροών για τη συμπεριφορά της TKMS και τις υπερβάσεις κόστους σε προγράμματα του Σουηδικού Ναυτικού, ένα από τα επιχειρήματα εις βάρος της είναι και το γεγονός ότι δεν άφησε τη σουηδική θυγατρική να συμμετάσχει στο διαγωνισμό νέων υποβρυχίων της Σιγκαπούρης και της Αυστραλίας, που θεωρούνται “παραδοσιακοί” αγοραστές των Σκανδιναβών.

Δεδομένης της θέσης της Σουηδίας σε τέτοια θέματα, αλλά και της δυσκολίας εξαγοράς της Kockums από τους Γερμανούς ιδιοκτήτες, η Σουηδική Υπηρεσία Προμηθειών του Υπουργείου Άμυνας ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες ότι, θα κατανείμει 3,84 εκατομμύρια δολλάρια στην Saab για να μελετήσει το κατά πόσο μπορεί να σχεδιάσει και ναυπηγήσει το μελλοντικό υποβρύχιο της χώρας.

ThyssenKrupp Marine Systems

Ετικέτες: , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: