Ψηφιακή Multicam για τον Αμερικανικό Στρατό

Multicam 3

 

Ο Αμερικανικός Στρατός θα ξεκινήσει τις δοκιμές της ψηφιακής έκδοσης της στολής που θα βασίζεται στους χρωματικούς συνδυασμούς της Multicam που φέρει ήδη. Ανάλογα με τα αποτελέσματα θα μπορέσει να αποτελέσει τη βασική παραλλαγή που θα φορούν οι στρατιώτες στις μονάδες τους αλλά και σε ορισμένες από τις αποστολές.

Σύμφωνα με αναφορά του Γραφείου Ομοσπονδιακού Ελέγχου (GAO), η MARPAT των Πεζοναυτών είχε κριθεί ως η καλύτερη και πλέον αποτελεσματική στολή. Το πρόβλημα ήταν ότι το USMC δεν ήταν και τόσο θετικό στο να φορούν την παραλλαγή του οι άλλοι Κλάδοι των Ενόπλων Δυνάμεων.

Αυτός ήταν κι ένας από τους λόγους που ο στρατός στρέφεται προς τη δημιουργία της δικής του ψηφιακής παραλλαγής, αν και μένει να δούμε πως θα συμβιβαστεί η εντολή του Κονγκρέσσου για κοινή παραλλαγή στις επιχειρήσεις, από όλους τους Κλάδους. Μέχρι στιγμής ο Αμερικανικός Στρατός αφήνει να διαρρεύσει ότι, η MARPAT θα φέρεται μόνο σε ορισμένες επιχειρησιακές αποστολές.

Πάντως εντός του 2013 υπήρξε σειρά επαφών του Στρατού με την Crye Precision, για τη δημιουργία παραλλαγών, παρόμοιων με την Multicam, αλλά προσαρμοσμένες για άλλα περιβάλλοντα. Ωστόσο, δεν προχώρησαν λόγω ασυμφωνίας στο θέμα του κόστους. Εν αναμονή λοιπόν…

Ετικέτες: , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: