Ένα ιδιαίτερο άλμα

Ιδιαίτερος είναι ο ρόλος της 4ης Ταξιαρχίας Ομάδας Μάχης, της 25ης Μεραρχίας Πεζικού του Αμερικανικού Στρατού, με έδρα την Αλάσκα. Η περιοχή επιχειρήσεων που καλύπτει είναι πραγματικά τεράστια και με τρομερές διαφορές. Οι επιχειρήσεις που μπορεί να αναλάβει εκτείνονται από την περιοχή του Αρκτικού Κύκλου και φτάνουν μέχρι την περιοχή της Ασίας/Ειρηνικού.

Πριν από λίγες εβδομάδες εκτέλεσε άλμα στην Ταϋλάνδη, όπου η θερμοκρασία ήταν γύρω στους 32 βαθμούς και η υγρασία στο 90%. Ωστόσο, πριν από δύο ημέρες εκτέλεσε νέο άλμα στον Αρκτικό Κύκλο, στο βόρειο τμήμα της πολιτείας Αλάσκα, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται στους 35 βαθμούς υπό το μηδέν.

Το σενάριο της άσκησης Operation Spartan Pegasus αφορούσε την εκτέλεση άλματος και με την προσγείωση, την οργάνωση αποστολής έρευνας και διάσωσης του πληρώματος ενός καταρριφθέντος αεροσκάφους. Στον εξοπλισμό των αλεξιπτωτιστών περιλαμβάνονταν όλα τα απαραίτητα υλικά για την κίνηση σε αρκτικό περιβάλλον, όπως είναι τα σκι, τα ειδικά ρούχα και αρκετά άλλα.

Στο έδαφος τους περίμεναν δύο μικρά οχήματα, τα οποία τους έσυραν μέχρι το υποτιθέμενο σημείο της πτώσης. Εκεί εντόπισαν το πλήρωμα και με τη βοήθεια ελικοπτέρων εκκένωσαν τους τραυματίες. Στόχος της άσκησης ήταν η εκπαίδευση στις πολικές συνθήκες και η ανάπτυξη επιχειρησιακών ομάδων του Μηχανικού και ανιχνευτών, για την εκκαθάριση και δημιουργία ζώνης ρίψης, σε ένα τόσο δύσκολο περιβάλλον.

Ετικέτες: , , ,

Κατηγορίες: Ασφάλεια

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: