Ινδία: Μεγάλες επενδύσεις στο πυροβολικό

Μεγάλα και σημαντικά είναι τα προγράμματα του Ινδικού Στρατού στον τομέα του εκσυγχρονισμού και της προμήθειας νέων πυροβόλων, όλων των κατηγοριών. Κρίσιμο ρόλο θα διαδραματίσουν οι εγχώριες εταιρείες με σχέδια που αναπτύσσουν με ιδία μέσα ή μέσω της απόκτησης τεχνογνωσίας από το εξωτερικό ή με τη σύμπραξή με ξένους κατασκευαστικούς οίκους.

Εκτός από την ελαφρύτερη έκδοση του τροχοφόρου αυτοκινούμενου CAESAR και την διαφοροποιημένη στο μήκος του σωλήνα του πυροβόλου έκδοση του ισραηλινού ATMOS, οι προτάσεις στο χώρο είναι πάρα πολλές. Kalyani Group – Bharat Forge, Larsen & Tubro και Tata Power είναι τρεις ιδιωτικές εταιρείες της Ινδίας, που ανήκουν σε μεγαλύτερες κοινοπραξίες. Όλες τους έχουν να προτείνουν δικά τους σχέδια ή κάποια που προωθούν σε συνεργασία με ξένες εταιρείες.

Η Kalyani Group – Bharat Forge προτείνει το Garuda 105. Ένα υπερελαφρύ πυροβόλο των 105 χλστ., που βασίστηκε σε εγχώριο σχέδιο. Η τοποθέτησή του γίνεται επί οχήματος HMMWV ή άλλο αντίστοιχο φορέα. Η ικανότητα χαμηλής ανάκρουσης το κάνει ιδανικό για την παροχή πυρών και την εύκολη μετακίνησή του. Ιδανικό δηλαδή για ταχυκίνητες ή άλλες ειδικής σύνθεσης μονάδες. Ειδικά για την περίπτωση των ορεινών σχηματισμών του Ινδικού Στρατού, το συγκεκριμένο πυροβόλο φαίνεται ιδανική πρόταση.

Η Tata Power παρουσίασε στην DEFEXPO την πρότασή της, που δεν είναι άλλη από το πυροβόλο G6 της νοτιοαφρικανικής Denel επί φορτηγού οχήματος. Η ινδνική εταιρεία θα κατασκευάσει ένα σημαντικό ποσοστό των τμημάτων του πυροβόλου, κατόπιν αδείας.

Τέλος, όπως παρουσιάσαμε σε προηγούμενη δημοσίευση, η Bharat Forge σε συνεργασία με την Elbit Systems, προτείνει το Bharat 52. Ένα ρυμουλκούμενο πυροβόλο στο διαμέτρημα των 155 χλστ / 52 διαμ., το οποίο έχει δυνατότητα αλλαγής θέσεων βολής, χάρη στο φορέα – όχημα. Ο τελευταίος του δίνει κάποιες απλές ικανότητες μετακίνησης με ταχύτητα 30 χλμ / ώρα, ιδανική για αποστολές shoot & scoot, την στιγμή που το βεληνεκές του φτάνει στα 41 χιλιόμετρα και η ταχυβολία στα 3-5 βλήματα το λεπτό (διατηρούμενος ρυθμός βολής).

Ετικέτες: , , , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: