Νέα ασθενοφόρα για την Εθνοφρουρά

Η Αμερικανική Εθνοφρουρά υλοποιεί πρόγραμμα αναβάθμισης και ενίσχυσης των ασθενοφόρων της, καθώς λόγω των επιχειρήσεων είχε παρατηρηθεί έλλειψη τέτοιων οχημάτων. Στελέχη της Εθνοφρουράς ανέφεραν ότι σε συνολικό επίπεδο υπήρχε έλλειψη 602 ασθενοφόρων. Το Υπουργείο Άμυνας από την πλευρά του έδωσε την έγκρισή του για την προμήθεια 500 σασί οχημάτων Humvee και μετατροπή τους σε τέτοια οχήματα.

Έτσι, με τη λήξη του θα έχουν παραληφθεί 500 μονάδες M997A3 Humvee, μέχρι το τέλος του επόμενου χρόνου. Τα νέα οχήματα Υγειονομικού θα συμπληρώσουν ή θα αντικαταστήσουν τα παλαιότερα Μ996 (δύο φορείων) και τα Μ997 (τεσσάρων φορείων).

Η μετατροπή τους έγινε σε εργοστάσιο του Αμερικανικού Στρατού και πιο συγκεκριμένα στο Rock Island Arsenal – Joint Manufacturing and Technology Center (Η αξία των τεχνικών κέντρων και εργοστασίων ενός Στρατού, ακόμα και σε μια ανοιχτή οικονομία είναι κάτι παραπάνω από εμφανής). Η παρουσίασή του έγινε πριν από λίγες ημέρες και οι διαφορές σε σχέση με τα παλαιότερα μοντέλα ασθενοφόρων είναι σημαντικές.

Πλέον, υπάρχει πίνακας ελέγχου του εξαερισμού και του κλιματισμού της καμπίνας ασθενών, περισσότερος φωτισμός LED για να βοηθάει τους νοσοκόμους στο έργο τους, μεγαλύτερη πόρτα για την κίνηση από την καμπίνα του οδηγού στην καμπίνα ασθενών και προσθήκη συλλογών πρώτων βοηθειών με έμφαση στην φροντίδα τραυμάτων, ιδιαίτερα για αποστολές πολιτοφυλακής.

Ετικέτες: , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: