Αμυντική βιομηχανία και θέσεις εργασίας – Βίντεο

Το Υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας κατακύρωσε συμβόλαιο ύψους 760 εκατομμυρίων στερλινών, για την υποστήριξη και συντήρησ των ελικοπτέρων Apache και Merlin.

Όσον αφορά τα AH-64, μέσω του συμβολαίου θα καταστεί εφικτή η επιχειρησιακή τους αξιοποίηση για τα επόμενα πέντε χρόνια, υποστηρίζοντας τις επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν μετά την αποχώρηση των ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων.

Με το επιμέρους συμβόλαιο, αξίας 330 εκατομμυρίων στερλινών (από τα 760 εκ.), θα αναβαθμιστούν τα Merlin Mk3/3a, που χρησιμοποιούνται από τη δύναμη ελικοπτέρων που υποστηρίζει τους Royal Marines. Τα 25 Merlin θα αντικαταστήσουν τα Sea King Mk4, τα οποία θα παραμείνουν σε υπηρεσία μέχρι το 2016. Μέσω της αναβάθμισης θα αποκτήσουν αναδιπλούμενο κύριο και ουραίο στροφείο, “γυάλινο” πιλοτήριο, νέα ηλεκτρονικά και βελτιωμένα σκέλη προσγείωσης.

Μέσω του συμβολαίου αυτού θα μπορέσουν να διατηρηθούν 537 θέσεις εργασίας, υψηλής εξειδίκευσης, στην AgustaWestland και 500 θέσεις στις συνεργαζόμενες GE Aviation, Selex ES και APPH Aviation Services. Ταυτόχρονα θα διατηρηθούν και οι θέσεις εργασίας ατόμων που εργάζονται ως ειδικευόμενοι, ώστε να συνεχίσουν να αποκτούν γνώσεις και εμπειρίες.

Ετικέτες: , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία, Πολυμέσα

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: