Νέα διαμόρφωση του IRIS-T SLM

Η Diehl Defence εκτέλεσε νέα δοκιμή του αντιαεροπορικού συστήματος IRIS-T SML στο πεδίο βολής Overberg, στη Νότια Αφρική, παρουσία εκπροσώπων στρατιωτικών δυνάμεων 16 χωρών.

Αν και είχε πραγματοποιηθεί άλλη μία βολή του συστήματος τον περασμένο Νοέμβριο, η τελευταία περιελάμβανε την χρήση διαφορετικών επιμέρους συστημάτων και συστήματος C2. Συγκεκριμένα, το σύστημα περιλάμβανε τον κάθετο εκτοξευτή IRIS-T SL, το ραντάρ διάταξης φάσης CEAFAR της αυστραλιανής CEA Technologies, το σύστημα C2 και τηλεπικοινωνιών BMD-Flex της δανικής Terma, και το σύστημα ελέγχου μάχης Oerlikon Skymaster. Το γεγονός αυτό κατέδειξε και την ανοιχτή αρχιτεκτονική του αντιαεροπορικού συστήματος.

Ο στόχος που χρησιμοποιήθηκε στη δοκιμή ήταν ο Do-DT 25 της EADS, ο οποίος καταστράφηκε σε απόσταση 20 χιλιομέτρων, αν και σε παλαιότερες δοκιμές επιτεύχθηκε καταστροφή στόχου σε απόσταση άνω των 20 χλμ. Μετά την εκτόξευση του πυραύλου IRIS-Τ, το ραντάρ μεταβίβαζει συνεχώς δεδομένα μέσω ου data link, επιτρέποντας στον υπέρυθρο ερευνητή να εγκλωβίσει τελικά τον στόχο.

 

Ετικέτες: , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: