Διανομή πίτσας στο πεδίο της μάχης…

Το όνειρο της Διοικητικής Μέριμνας για την ανύψωση του ηθικού πραγματοποιείται από το Κέντρο Ερευνών, Ανάπτυξης και Μηχανολογίας “Natick Soldier” του Αμερικανικού Στρατού. Στο πλαίσιο του προγράμματος βελτίωσης των τροφίμων εκστρατείας, αποστέλει ομάδες πο αποτελούνται από τεχνολόγους τροφίμων, χημικούς και ψυχολόγους, που συλλέγουν στοιχεία για το τι αρέσει στους στρατιώτες να τρώνε. Εξάλλου, ένας ικανοποιημένος, χορτάτος στρατός, αποδίδει καλύτερα όπως λένε οι ειδικοί του κέντρου.

Η πίτσα αποτελούσε πάντοτε το φαγητό με τη μεγαλύτερη προτίμηση από τους στρατιώτες, που στις αξιολογήσεις για την ποιότητα των MRE (Meal Ready to Eat), ζητούσαν να προστεθεί αυτή στο μενού. Αυτό που κατάφεραν οι επιστήμονες είναι να “σπάσουν τον κώδικα”, όπως ανέφεραν, για τη διατήρηση της ζύμης, της σάλτσας χωρίς να εμποτίζει και να διαλύει τη ζύμη, του τυριού και του κρέατος στο σακουλάκι, για τρία χρόνια, χωρίς κατάψυξη!

Αν και το πρόγραμμα είναι του Αμερικανικού Στρατού, τα MREs αποτελούν τη βάση της εκστρατευτικής διατροφής των Ενόπλων Δυνάμεων. Άρα θα επωφεληθούν όλοι οι Κλάδοι. Τα πρώτα γεύματα θα αρχίσουν να μοιράζονται δοκιμαστικά τον ερχόμενο Αύγουστο και αν όλοι οι έλεγχοι ολοκληρωθούν επιτυχώς τότε θα αποτελέσει κανονική χορηγία από το 2015.

 

MRE Pizza 1

Ετικέτες: , , ,

Κατηγορίες: Τεχνολογία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: