Όσο τα ελληνικά ναυπηγεία είναι “δεμένα”

Η εταιρεία ναυπήγησης ταχύπλοων σκαφών Ufast, πέτυχε τη σύναψη συμβολαίου με την Ακτή Ελεφαντοστού. Βάσει αυτού, θα παραδώσει στο ναυτικό της αφρικανικής χώρας 30 σκάφη για περιπολία και άμεση επέμβαση. Πρόκειται για τρία περιπολικά μήκους 33 μέτρων RPB 33, τέσσερα RPB 12των 12 μέτρων και έξι RPB 12 των 9,3 μέτρων για ταχεία επιβίβαση ειδικών δυνάμεων.

Σε αυτό το συμβόλαιο προστέθηε και η συντήρηση του εξοπλισμού. Το γαλλικό ναυπηγείο είναι προσανατολισμένο στις εξαγωγές, κατασκευάζοντας σκάφη που θα μπορέσουν να καλύψουν τις προδιαγραφές ξένων χωρών και σε μεγάλη ποικιλία διαμορφώσεων που θα ικανοποιήσουν όλες τις ανάγκες. Στον εξοπλισμό τους δε, μπορούν να προστεθούν και βαρέα πολυβόλα ή πυροβόλα έως και 30 χλστ.

Λόγω της αύξησης των κρουσμάτων πειρατείας στην περιοχή του Κόλπου της Γουινέας, οι χώρες της περιοχής επενδύουν κονδύλια για την πάταξη του φαινομένου. Λόγω και των οικονομικών τους δεδομένων υπάρχουν ευκαιρίες πωλήσεων, ιδιαίτερα για εξοπλισμό θαλάσσιας ασφάλειας. Όχι όμως για την ελληνική ναυπηγική βιομηχανία που μέχρι στιγμής δεν “ακούγεται”, ενώ άλλες εταιρείες του χώρου αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες χωρίς να έχουν την απαιτούμενη στήριξη.

Ετικέτες: , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία, Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: