Τουρκία: ΨΕΠ – Ζουράφα – Βίντεο

Στον «πόλεμο του ψαρέματος» αναφέρεται το βίντεο της Hurriyet, που δείχνει Τούρκους ψαράδες στην περιοχή της βραχονησίδας Ζουράφα, να “παρενοχλούνται” από την Ελληνική Ακτοφυλακή. Στη συνέχεια, όμως, φτάνουν οι «καλοί» που δεν είναι άλλοι από την Τουρκική Ακτοφυλακή που με καλύτερα μέσα κάνει σβούρες γύρω από τα ελληνικά σκάφη, σε μια επίδειξη δύναμης.

Θα κρατήσουμε δύο πράγματα. Πρώτον, η εικόνα των κακών Ελλήνων, που το παρουσιάζονται ως οι “εξυπνάκηδες” με τα μικρά σκαφάκια, την στιγμή που η Τουρκική Ακτοφυλακή “παίζει” μαζί τους έχοντας καλύτερα μέσα. Το ότι το ΛΣ-ΕΛΑΚΤ χρήζει νέων καλύτερων μέσων και ηλεκτρονικών συστημάτων ή ακόμα και ΜΕΑ για την καλύτερη προστασία του Αιγαίου, είναι δεδομένο. Να που οδηγεί η κακοδιαχείριση από το κομματικό σύστημα τόσα χρόνια.

Το δεύτερο είναι η επικοινωνιακή στρατηγική του κάθε υπουργείου – οργανισμού. Εκτός από ένα πάρα πολύ καλό βίντεο που είχε ετοιμάσει το ΛΣ-ΕΛΑΚΤ για τη λαθρομετανάστευση στο Αιγαίο, τίποτε περισσότερο. Η μόνη επικοινωνιακή στρατηγική της κυβέρνησης και των κομμάτων, και των απαιτούμενων πόρων για κάτι τέτοιο, είναι μόνο για το εσωτερικό και για την προβολή ατόμων του συστήματος. Επικοινωνιακό υλικό σχεδιασμένο για τα ξένα ΜΜΕ και την κοινή γνώμη της εκάστοτε χώρας είναι αυτό που απαιτείται, αν μείνει χρόνος και χρήμα βέβαια…

Να σημειώσουμε ότι, το βίντεο είναι ουσιαστικά μια άτυπη παρουσίαση του σκάφους Kaan 33, τουρκικής σχεδίασης και ναυπήγησης.

Ετικέτες: , , , , ,

Κατηγορίες: Εξωτερική Πολιτική & Ασφάλεια, Πολυμέσα

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: