ΗΑΕ: Αναπτυξιακή πρωτοβουλία για τις αερομεταφορές

etihad 5

Νέα εμπορική πρωτοβουλία θα υλοποιηθεί στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στον τομέα των αερομεταφορών. Η Etihad, η Boeing, η Takreer, η Total και το Ινστιτούτο Επιστήμης και Τεχνολογίας Μασντάρ, ανακοίνωσαν σήμερα τη συνεργασία τους στο πρόγραμμα της βιώσιμης ανάπτυξης της βιομηχανίας βιοκαυσίμων στη χώρα.

Η κοινοπραξία BIOjet Abu Dhabi θα υλοποιήσει την πλήρη εφοδιαστική αλυσίδα, που θα ξεκινάει από το στάδιο της παραγωγής και θα καταλήγει σε εκείνο της πώλησης βιοκαυσίμων για τον τομέα της αεροπλοΐας. Το Σάββατο, αεροσκάφος Boeing 777 της Etihad, πέταξε για 45 λεπτά με μείγμα καυσίμων στα οποία συμπεριλαμβάνονταν και βιοκαύσιμα. Η μετατροπή έγινε στις εγκαταστάσεις της γαλλικής Total και με διύληση σε αεροπορικό καύσιμο από την Takreer, θυγατρική της Abu Dhabi National Oil Co (ADNOC).

Η νέα πρωτοβουλία αποτελεί τμήμα του Abu Dhabi Economic Vision 2030, που δεν είναι τίποτε άλλο από τη Λευκή Βίβλο του Εμιράτου, για την οικονομική ανάπτυξη (καμία σχέση με ελληνικά σχέδια ημίμετρων που στην πράξη υλοποιούνται σε ένα μικρό ποσοστό ή ακόμα και ανύπαρκτης στρατηγικής).

Ετικέτες: , , , , ,

Κατηγορίες: Διεθνείς Σχέσεις & Διεθνής Οικονομία, Τεχνολογία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: