Μαύρος Ιππότης – Κανείς δε μένει πίσω… – Βίντεο

Όσο εύκολη μπορεί να ακούγεται η φράση “κανείς δε μένει πίσω”, άλλο τόσο οδυνηρό ή επίπονη είναι. Η σημασία της είναι τεράστια για το ηθικό των στρατιωτών, αφού ξέρουν ότι ακόμα κι αν χάσουν τη ζωή τους, δεν πρόκειται να βρεθούν στα χέρια του εχθρού.

Η τεχνολογία, όμως, υπόσχεται να κάνει τα πράγματα πιο εύκολα και πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία Advanced Tactics, με έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες. Το προϊόν της δεν είναι τίποτε άλλο από ένα ιπτάμενο λεωφορείο! Η ονομασία αυτού… Μαύρος Ιππότης. Στην πραγματικότητα θυμίζει αρκετά τα παιχνίδια transformers, αφού μπορεί να κινηθεί σαν όχημα και στη συνέχεια να απογειωθεί.

Τέσσερις έλικες σε κάθε πλευρά δίνουν τη δυνατότητα στο τηλεκατευθυνόμενο όχημα να διασώσει στρατιώτες, εκτελώντας αποστολές εκκένωσης τραυματιών. Άλλωστε, αρμόδια υπηρεσία διαχείρισης του προγράμματος Multi-Mission Medical and Casualty Evacuation Unmanned Air Vehicle / Unmanned Ground Vehicle, είναι το Κέντρο Τηλεϊατρικής και Εξελιγμένης Τεχνολογίας του Αμερικανικού Στρατού.

Το γεγονός ότι είναι μη επανδρωμένο φιλοδοξεί να δώσει τη λύση στο ρίσκο που υπάρχει πολλές φορές και δεν είναι άλλο από το ερώτημα του πόσες ζωές αξίζει να θυσιαστούν για να μη μείνει κανείς πίσω ή για να μεταφερθεί ένας τραυματίας από μία περιοχή όπου υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για τις πλατφόρμες που διαθέτουν πλήρωμα.

Μέχρι στιγμής ο Μαύρος Ιππότης έχει δοκιμαστεί ως τηλεκατευθυνόμενο όχημα. Εξάλλου, το Σώμα Πεζοναυτών ενδιαφέρεται να το χρησιμοποιήσει ως όχημα για τη μεταφορά εφοδίων. Λίγο πριν το τέλος του ερχόμενου μήνα αναμένεται να γίνει η πρώτη δοκιμαστική πτήση του.

 

Ετικέτες: , , , , , , , ,

Κατηγορίες: Πολυμέσα, Τεχνολογία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: