Όσο τα ελληνικά ναυπηγεία “κοιμούνται”…

Στην Ελλάδα η κατάσταση της αμυντικής βιομηχανίας και των ναυπηγείων παραμένει κάτι παραπάνω από θολή, με τίποτα το ιδιαίτερα να ενθαρρυντικό να παρουσιάζεται για το άμεσο μέλλον. Έως ότου να γίνει κάτι ευτυχές θα παρακολουθούμε το πως η ελληνική πολιτική ηγεσία έφερνε την κατάσταση σε ολοένα και πιο δυσχερή τώρα, ενώ τώρα υποτίθεται ενώ τώρα δηλώνει ότι θα δώσει λύσεις.

Πάντως η ισπανική ναυπηγική εταιρεία Grup Aresa Internacional παρέδωσε δύο περιπολικά σκάφη κι ένα μικρό αποβατικό στο Ναυτικό του Καμερούν, προκειμένου να ενισχύσει τις δυνατότητες παράκτιας περιπολίας. Τα δύο ταχύπλοα είναι τα 24 μέτρων ARESA 2400 CPV Defender και το αποβατικό το 23 μέτρων ARESA 2300 LD Craft.

Η ισπανική εταιρεία έχει ήδη παραδώσει άλλα 12 σκάφη της στο Καμερούν, εκ των οποίων έξι RIB Aresa 750 παραδόθηκαν τον Αύγουστο, πέντε RIB 1200 Stealth κι ένα RIB 1200 Defcon τον περασμένο Μάιο, ενώ τον Φεβρουάριο θα παραδοθούν δύο περιπολικά 32 μέτρων. Στο πακέτο της συμφωνίας περιλαμβάνεται και υποστήριξη δύο ετών, μαζί με ανταλλακτικά και εργασίες τροποποιήσεων.

Την ίδια στιγμή το Μεξικανικό Ναυτικό κατακύρωσε στην ολλανδική Damen Shipyards Group το συμβόλαιο για το πέμπτο περιπολικό Damen Stan Patrol 4207. Η ευρωπαϊκή εταιρεία θα παράσχει τα υλικά και την τεχνική υποστήριξη και το Μεξικανικό Ναυτικό θα ολοκληρώσει τη ναυπήγηση.

 

Damen Stan Patrol 4207 1

Ετικέτες: , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία, Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: