Μήνυση κατά της Ελλάδας από οικογένεια Πεζοναύτη

Μήνυση κατά της της Ελληνικής Κυβέρνησης και του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός, κατέθεσαν οι γονείς Αμερικανού Πεζοναύτη, ο οποίος υπηρετούσε στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα. Ο είκοσι ενός ετών Λοχίας Μπράιαν ΛαΛουπ, υπηρετούσε στην ομάδα ασφαλείας το 2012.

Κάποια στιγμή είχε αναφέρει σε συνάδελφό του ότι είχε αυτοκτονικές τάσεις λόγω χωρισμού. Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι γονείς του νεκρού, ο προϊστάμενός του, αντί να τον βοηθήσει με κάποιο άλλο τρόπο, τον πήρε για να πάνε βόλτα και να πιούν κάποια ποτά. Αργότερα, ο Πεζοναύτης έλαβε άδεια να παραλάβει το όπλο του, παρά την κακή ψυχολογική του κατάσταση και την περιεκτικότητα οινοπνεύματος στο αίμα του, με αποτέλεσμα να το αυτοπυροβοληθεί.

Ο θάνατός του εξακριβώθηκε επίσημα στις 12 Αυγούστου 2012 από τους ιατρούς του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός, όπου και έγινε η νεκροψία έξι ημέρες μετά. Στις 17 Αυγούστου, η σωρός του επέστρεψε στις ΗΠΑ όπου έγινε η κηδεία του με τις απαιτούμενες στρατιωτικές τιμές, αφού είχε υπηρετήσει και στο Αφγανιστάν.

Στις 22 Αυγούστου, όπως αναφέρουν τα αμερικανικά ΜΜΕ, έγινε η δεύτερη νεκροψία του, από Αμερικανούς ιατρούς, καθώς οι γονείς έμαθαν στις 17 του μήνα ότι έλειπε η καρδιά από το σώμα του παιδιού τους. Στη συνέχεια όμως, οι γονείς έλαβαν την καρδιά του, η οποία τελικά δεν ήταν αυτή που ανήκε στο παιδί τους. Ο Εκπρόσωπος Τύπου της ελληνικής πρεσβείας στις ΗΠΑ δήλωσε πως η καρδιά κρατήθηκε για τοξικολογικές εξετάσεις.

Λόγω της τραγικότητας του γεγονότος, η οικογένεια του νεκρού Πεζοναύτη κατέθεσε μήνυση όχι μόνο κατά της Αμερικανικής αλλά και κατά της Ελληνικής Κυβέρνησης και του νοσοκομείου, σε μια προσπάθεια να μάθει τι ακριβώς συνέβη και έχουν οδηγηθεί σε αυτήν την κατάσταση.

Ετικέτες: , ,

Κατηγορίες: Πολιτική & Οικονομία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: