Ινδία: Απόρριψη του ΒΜΡ-3

Απορρίφθηκε από την ινδική ηγεσία η ρωσική πρόταση για πώληση ΤΟΜΑ ΒΜΡ-3 με ταυτόχρονη μεταφορά τεχνογνωσίας. Η υποβολή της είχε γίνει κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Βλαντιμίρ Πούτιν στο Νέο Δελχί, ο οποίος υποσχέθηκε να δώσει την τεχνολογία του ρωσικού ΤΟΜΑ, εφόσον η Ινδία σταματούσε την ανάπτυξη του εγχώριου τεθωρακισμένου οχήματος μάχης.

Το νέο εγχώριο ΤΟΜΑ φιλοδοξεί να αντικαταστήσει τα ΒΜΡ-1 και ΒΜΡ-2, μέσω της παραγωγής του σε 2.600 μονάδες, με εκτιμώμενο κόστος 10 δισεκατομμυρίων δολλαρίων. Η αρνητική απάντηση των Ινδών δόθηκε κατά τη συνάντηση της Ινδο-Ρωσικής Διακυβερνητικής Επιτροπής Στρατιωτικο-Τεχνικής Συνεργασίας.

 

BMP-3

 

Στέλεχος της Rosoboronexport στην ινδική πρωτεύουσα δήλωσε πως η απόρριψη έγινε διότι η ρωσική πλευρά είχε ζητήσει την ακύρωση ουσιαστικά του προγράμματος. Σε αυτό θα συμμετάσχουν μόνο ινδικές εταιρείες ή κοινοπραξίες ινδικών και ξένων εταιρειών. Λόγω της ρωσική πρόταση οδήγησε σε συζητήσεις εντός της ινδικής πολιτικής ζωής, με αποτέλεσμα να υπάρξουν καθυστερήσεις στο μελλοντικό ΤΟΜΑ, το οποίο πλέον, είναι σε θέση να προχωρήσει κανονικά.

Μέχρι τότε, λόγω των πιεστικών αναγκών, το Υπουργείο Άμυνας της Ινδίας θα προχωρήσει βάσει προγράμματος στην αναβάθμιση των ΒΜΡ-2, με νέου όπλα, δυνατότητες μάχης κατά τη νύχτα και νέους κινητήρες. Ωστόσο, το υπουργείο ανακοίνωσε ότ, οι εγχώριοι πωλητές κινητήρων απέτυχαν να καλύψουν τις προδιαγραφές. Πλέον, θα προκηρυχθεί διεθνής διαγωνισμός για την αγορά 2.000 κινητήρων.

Ετικέτες: , , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: