Νέο αλεξίπτωτο για τον Αμερικανικό Στρατό

Οι αλεξιπτωτιστές αναγνώρισης μακράς ακτίνας του 38ου Συντάγματος του Αμερικανικού Στρατού, εκτέλεσαν άλμα στατικού ιμάντα με τα αλεξίπτωτα RA-1 από ελικόπτερα UH-60. Τα αλεξίπτωτα που χρησιμοποίησαν είναι καινούρια και θα αντικαταστήσουν τα MC-4.

Το αλεξίπτωτο RA-1 σχεδιάστηκε για ρίψεις ατόμων με μεγάλο φορτίο, σε δύσκολες και άγνωστες ζώνες προσγείωσης, ημέρα ή νύχτα. Ταυτόχρονα, προσφέρει μεγαλύτερη δυνατότητα ελέγχου και σαφώς καλύτερες επιδόσεις, οι οποίες βοηθούν στην αποφυγή πιθανών τραυματισμών. Εντυπωσιακή είναι και η ικανότητά του να ανεμοπορεί με ρυθμό 4 πόδια σε μήκος για κάθε ένα πόδι ύψους που χάνει, σε αντίθεση με το 2:1 του MC-4.

Επιπλέον, ο χρήστης μπορεί να προσγειωθεί όχι μόνο χωρίς να πέφτει κάτω αλλά και στεκώμενος όρθιος. Το κάθε σύστημα RA-1 αποτελείται από το κύριο αλεξίπτωτο, το εφδρικό, την εξάρτηση και τη θήκη μεταφοράς. Το δε κύριο αλεξίπτωτο μπορεί να αναπτυχθεί ως ελεύθερης πτώσης ή στατικού ιμάντα, ανάλογα με τις ανάγκες της αποστολής. Τα άλματα μπορούν να εκτελεστούν με ασφάλεια από τα 3.500 έως τα 25.000 πόδια πάνω από το επίπεδο της θάλασσας.

Ετικέτες: , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: