Τεχνολογία ΑΙΡ για τον Αμερικανικό Στρατό

Συνεχίζοντας την προσπάθεια εξοικονόμησης κεφαλαίων από τα ήδη μειωμένα κονδύλια για την Άμυνα, αλλά και σε μια προσπάθεια να έχει απτά επιχειρησιακά οφέλη, ο Αμερικανικός Στρατός ξεκίνησε τη δοκιμαστική λειτουργία κυψελών υδρογόνου. Οι εργασίες εκτελούνται σε συνεργασία με την General Motors, στο εργαστήριο Detroit Arsenal του Στρατού, στο Μίσιγκαν. Από πλευράς του τελευταίου συμμετέχει όπως πάντα η TARDEC (Tank Automotive Research Development and Engineering Center).

Η λειτουργία του εργαστηρίου ξεκίνησε πέρυσι και η ηγεσία του Αμερικανικού Στρατού ενθαρρύνει από τότε τη βιομηχανία και την ακαδημαϊκή κοινότητα να συνεργαστούν με τους επιστήμονες που δουλεύουν για τους κραιτκούς οργανισμούς, χρησιμοποιώντας τις εγκαταστάσεις του Στρατού ώστε να αναπτύξουν μηχανές διπλής χρήσης και λύσεις στην αυτοκίνηση που θα βοηθήσουν τόσο τον αμυντικό τομέα όσο και την πολιτική βιομηχανία. Όπως δήλωσε ο διευθυντής της TARDEC, Πωλ Ρότζερς, ένας από τους στόχους της Διοίκησης είναι να παρουσιάσει ένα πεδίο μάχης με μειωμένη κατανάλωση καυσίμου, ώστε να μειωθεί το βάρος που φορτώνεται στη Διοικητική Μέριμνα και στους μαχητές της πρώτης γραμμής, ενώ οι τεχνολογίες αυτές θα είναι χρήσιμες για την ωρίμανση και επιτάχυνση τεχνολογίων κρίσιμων για το μέλλον των χερσαίων οχημάτων.

Βλέποντας αυτές τις εξελίξεις τίθεται το ερώτημα του εάν στην κακοδιαχείριση στο ΥΠΕΘΑ που αναφέρει η ελληνική ηγεσία συμπεριλαμβάνει και τη μη ορθή αξιοποίηση της δυνατότητας τεχνολογικής ανάπτυξης των Ενόπλων Δυνάμεων με ιδία μέσα. Φοβόμαστε πως όχι, αλλιώς θα είχε υπάρξει μεγαλύτερο ενδιαφέρον όλα αυτά τα χρόνια.

M-1 9

Ετικέτες: , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: