Νέο υποβρύχιο από την ThyssenKrupp Marine Systems

Νέα σχεδίαση υποβρυχίων προωθεί στην αγορά η γερμανική ThyssenKrupp Marine Systems, μέσω του διαγωνισμού της Σιγκαπούρης, τον οποίον κέρδισε αφήνοντας πίσω τη γαλλική DCNS και έχοντας ήδη εκτοπίσει από την παραδοσιακή αγοράς της τη σουηδική Kockums, την οποία έχει εξαγορασμένη.

Το νέο σχέδιο υποβρυχίου είναι το Type 218SG, αναερόβιας πρόωσης, που μέχρι σήμερα ήταν εν πολλοίς άγνωστο. Η σχεδίασή του έγινε αποκλειστικά για την Σιγκαπούρη από την HDW, θυγατρική της TKMS. Αν και δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες, τα υποβρύχια θα βασίζονται στα Type 214 και κυρίως στα Type 216 που παρουσιάστηκαν το 2011.

Το μήκος τους φτάνει τα 90 μέτρα και το πλάτος τα 8,1 μέτρα, ενώ το εκτόπισμα στην επιφάνεια είναι της τάξης των 4.000 τόνων. Μπορούν να παραμείνουν σε κατάδυση για 80 ημέρες και να καλύψουν 10.000 ναυτικά μίλια με ταχύτητα 10 κόμβων σε βάθος σνόρκελ, προσφέροντας υψηλής ποιτότητας ενδιαιτήσεις στα 33 μέλη του πληρώματος. Τα ηλεκτρονικά τους συστήματα θεωρούνται από τα πλέον εξελιγμένα (σύμφωνα με τις περιορισμένες μέχρι στιγμής πληροφορίες), περιλαμβάνοντας και σύστημα απεικόνισης μάχης 3D. Διαθέτουν έξι τορπιλοσωλήνες και μπορούν να φέρουν και κάθετους εκτοξευτές πυραύλων πλεύσης και ΜΕΑ.

 

Type 281SG 1

Ετικέτες: , , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: