Ισπανία: Πρόταση για ναυπήγηση υποβρυχίων στην Ινδία

Ο Ισπανός πρέσβης στο Νέο Δελχί πρότεινε στην Ινδία τη ναυπήγηση υποβρυχίων με ταυτόχρονη μεταφορά τεχνογνωσίας. Η πρόταση ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια δεξίωσης επί του πλοίου γενικής υποστήριξης ESPS Cantabria, του Ισπανικού Ναυτικού, το οποίο βρίσκεται στο λιμάνι της Γκόα.

Η ισπανική Navantia έχει ήδη συνεργαστεί με τη γαλλική DCNS στη ναυπήγηση των Scorpene, ενώ ο πρέσβης τόνισε και την Ιστορία της Ισπανίας ως θαλάσσια δύναμη ανά τους αιώνες, προσφέροντας μάλιστα και μεταφορά τεχνογνωσίας για την κατασκευή μεγάλων πλοίων, άλλων τύπων, όπως για παράδειγμα του Cantabria.

Στο πλοίο προσκλήθηκε όχι μόνο η ινδική πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, αλλά και στελέχη της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας. Σε όλους έγινε επίδειξη του σκάφους και των τεχνολογιών που ενσωματώνει. Θα αναρωτηθούμε φυσικά πως αναμένουμε η Ελλάδα να πετύχει πωλήσεις ακόμα και πολεμικών ναυπηγήσεων όταν δεν παραλαμβάνει τα υποβρύχιά της και δεν έχει τη δυνατότητα να στείλει τις ναυπηγήσεις της σε αποστολές στο εξωτερικό τα τελευταία χρόνια ή να θέσει τον κρατικό μηχανισμό πώλησης στο εξωτερικό σε λειτουργία.

ESPS Cantabria 1

Ετικέτες: , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: