Τηλεπικοινωνίες με λέιζερ…

Η εταιρεία Exelis, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ναυτικών Ερευνών (NRL) του Αμερικανικού Ναυτικού, ολοκλήρωσε με επιτυχία τις εκτεταμένες δοκιμές του συστήματος οπτικών τηλεπικοινωνιών TALON.

Το Tactical Line-of-Sight Optical Network είναι σύστημα τηλεπικοινωνιών μέσω δέσμης λέιζερ, η οποία μπορεί να μεταφέρει δεδομένα σε αποστάσεις μέχρι και 50 χιλιόμετρα (Line-of-sight). Όπως απέδειξαν και οι δοκιμές, το σύστημα μπορεί να μεταδώσει εικόνα υψηλής ευκρινείας με ταχύτητα 100Mbit/sec. Ταυτόχρονα, στην άσκηση καταδείχθηκε πως το TALON μπορεί να διατηρήσει σύνδεση μεταφοράς δεδομένων με δύο τακτικούς ιστούς κεραιών του Σώματος Πεζοναυτών.

Με αυτό το σύστημα αποφεύγεται η χρήση των συχνοτήτων ασυρμάτων οι οποίες υπερφορτώνονται, με αποτέλεσμα να υπάρχουν καθυστερήσεις στις μεταδόσεις δεδομένων μεγάλου όγκου. Άλλωστε το πρόγραμμα εντάσσεται στη φιλοσοφία των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων για “αόρατο πεδίο μάχης”, όπου τα λογισμικά, τα δίκτυα και το ηλεκτρομαγνητικό φάσμα θα είναι κρίσιμα για την επιτυχία.

 

TALON 1

Ετικέτες: , , ,

Κατηγορίες: Τεχνολογία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: