Δοκιμές επιβιωσιμότητας για το όχημα ULV

Δύο από τα τρία πρωτότυπα οχήματα ULV – Ultra Light Vehicle του ομώνυμου προγράμματος, ξεκίνησαν τις δοκιμές επιβιωσιμότητας στην έρημο της Νεβάδα και στο Μαίρυλαντ. Η ανάπτυξή τους ξεκίνησε το 2011 από το TARDEC (Tank Automotive Research, Development and Engineering Center) του Αμερικανικού Στρατού. Το όχημα δεν πρόκειται να παραχθεί για επιχειρησιακή χρήση, άρα δεν πρόκειται να αντικαταστήσει το JLTV ή τα Humvee, αλλά χρησιμεύει ως πλατφόρμα έρευνας και ανάπτυξης νέων τεχνολογιών, για την εξέλιξη άλλων αντίστοιχων συστημάτων στο μέλλον.

Τα δεδομένα που θα συλλεχθούν θα διαμοιραστούν μεταξύ των κρατικών υπηρεσιών, ώστε να καθοριστούν προδιαγραφές και τεχνολογικές μελλοντικών προγραμμάτων. Το ULV είναι υβριδικό όχημα το οποίο ενσωματώνει εξελιγμένη, ελαφρά θωράκιση, ελαφριούς τροχούς και ελαστικά, τεχνολογία διαχείρισης των εκρήξεων στο κάτω μέρος και εξελιγμένα συστήματα C4ISR. Κινείται με κινητήρα ντήζελ, ο οποίος με τη σειρά του δίνει ενέργεια σε ηλεκτρική γεννήτρια, η οποία τροφοδοτεί δύο ηλεκτροκινητήρες που κινούν τους τροχούς. Το γεγονός αυτό του δίνει τη δυνατότητα να μην είναι σχεδιασμένο σαν ένα κλασικό όχημα, που διαθέτει τους μηχανισμούς στο κάτω μέρος, με αποτέλεσμα να καταστρέφονται εύκολα με τις εκρήξεις.

Εντυπωσιακό είναι ότι το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από την ημέρα έναρξης της σχεδίασης μέχρι την ημέρα παράδοσης ήταν μόλις 16 μήνες. Οι βασικές προδιαγραφές που έχει θέσει το Υπουργείο Άμυνας είναι για ένα όχημα που θα μπορεί να έχει ωφέλιμο φορτίο 2.000 κιλών, με συνολικό βάρος οχήματος στους 6,3 τόνους, προστασία αντίστοιχη με τον MRAP και τιμή που θα κυμαίνεται στα 250.000 δολλάρια για 5.000 οχήματα.

Διαβάστε επίσης: Αμερικανικός Στρατός: Το νέο «Humvee» – Βίντεο

Ετικέτες: , , , ,

Κατηγορίες: Τεχνολογία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: