Αερόστατα για επιτήρηση συνόρων…

Το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι αξιολογεί τα αερόστατα TCOM στη δυνατότητα κάλυψης της συνεχούς εναέριας επιτήρησης των συνόρων με το Μεξικό, ενισχύοντας τις επίγειες περιπολίες.

Η εταιρεία TCOM παρείχε τρεις τύπους αερόστατων, το 17Μ και το 22Μ που είναι για τακτική χρήση, και το 38Μ για επιχειρησιακή ανάπτυξη στην κοιλάδα Ρίο Γκράντε στο Τέξας. Κάθε αερόστατο μεταφέρει πακέτο αισθητήρων, αντίστοιχο με αυτό που χρησιμοποιούν οι συνοριοφύλακες των ΗΠΑ. Η διαφορά ωστόσο είναι ότι, τα αερόστατα μπορούν να παραμείνουν στον αέρα επί δύο συνεχόμενες εβδομάδες ή ακόμα κι ένα μήνα, σε υψόμετρο 5.000 ποδιών, καλύπτοντας με αυτόν τον τρόπο τεράστιες χερσαίες εκτάσεις, με ζωντανή εικόνα.

Το κάθε σύστημα αερόστατου αποτελείται από μπαλόνι που ανυψώνεται με την χρήση ηλίου, και το οποίο φέρει ραντάρ, κάμερα βίντεο και υπέρυθρη, και τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό. Τέτοια συστήματα έχουν χρησιμοποιηθεί τα τελευταία χρόνια στο Αφγανιστάν, όπου παρείχαν όχι μόνο συνεχή επιτήρηση, αλλά και δυνατότητες αναμετάδοσης τηλεπικοινωνιών, λόγω του έντονου ανάγλυφου της χώρας.

 

TCOM aerostat 1

Ετικέτες: , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: