“Άλματα” για το ΜΕΑ HammerHead – Βίντεο

Piaggio HammerHead 1

Άλματα στην ανάπτυξή του έκανε το τελευταίο διάστημα το αεροσκάφος P.1HH HammerHead της Piaggio Aero, στην έκδοση Μη Επανδρωμένου Αεροχήματος.

Κορυφαίο γεγονός – ορόσημο ήταν η πρώτη πτήση του στις 14 του μήνα, διάρκειας δώδεκα λεπτών, από αεροπορική βάση στην Σικελία. Η πτήση ελεγχόταν από τον επίγεια σταθμό, με τον χειρισμό να εκτελεί ένας πιλότος κι ένας μηχανικός πτήσεων. Οι επιφάνειες ελέγχου ήταν εκτεταμμένες κατά το ήμισυ και τα σκέλη προσγείωσης κάτω. Η απογείωσή του έγινε με ταχύτητα 110 κόμβων και στη συνέχεια πέταξε εντός στρατιωτικής περιοχής, φτάνοντας στο ύψος των 2.000 ποδιών και στην ταχύτητα των 170 κόμβων.

Στην ανάπτυξή του συμμετέχει η επίσης ιταλική Selex ES που προσφέρει το πακέτο ηλεκτρονικών (επιτήρησης και αναγνώρισης), η ινδική Tata και η εμιρατιανή Mubadala, με τις χώρες προέλευσής τους να αποτελούν τους πρώτους σχεδόν σίγουρους αγοραστές. Από την τελευταία ήρθε το δεύτερο σημαντικό γεγονός στην ανάπτυξη του προγράμματος. Όπως ανακοινώθηκε στο Dubai Air Show, το ποσοστό της θα αυξηθεί από το 33% στο 41%, καθώς θεωρεί ότι το πρόγραμμα έχει να προσφέρει πάρα πολλά στον τομέα των ΜΕΑ, ως αναπόσπαστο κομμάτι των σύγχρονων επιχειρήσεων.

Διαβάστε επίσης:
Νέος ρόλος για τα Piaggio Avanti P-180

Νέα ταυτότητα για το P-180 Avanti II

Le Bourget: H Piaggio Aero Industries με νέα πρόταση

Ετικέτες: , , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία, Πολυμέσα

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: