Όταν η Navantia προχωράει…

Navantia ABDS

 

Ενώ στην Ελλάδα έχουμε αρκετό χρόνο ακόμα μέχρι να αποφασισθεί το μέλλον της αμυντικής βιομηχανίας και των ναυπηγείων, θα μπορούμε να μαθαίνουμε τις ειδήσεις των ανταγωνιστών μας.

Η ισπανική Navantia υπέγραψε Μνημόνιο Κατανόησης με την γνωστή πλέον Abu Dhabi Ship Building (ADSB), με το οποίο τίθενται οι βάσεις της συνεργασίας τους στην περιοχή του Περσικού Κόλπου και της παροχής υπηρεσιών στο Ναυτικό των ΗΑΕ και σε αυτά των γειτονικών χωρών. Οι τομείς στους οποίους θα βασιστεί η συνεργασία είναι η υποστήριξη κύκλου ζωής, η ολοκλήρωση συστημάτων σε πλατφόρμες, η διαχείρισης προγραμμάτων προμηθειών, η εκπαίδευση στην επιχειρησιακή και βασική συντήρηση, και η μεταφορά τεχνολογίας.

Το Μνημόνιο Κατανόησης θεωρείται ως η βάση για την περαιτέρω ανάπτυξη συμφωνιών για ναυτικά προγράμματα στα ΗΑΕ και τον Περσικό, ενισχύοντας ταυτόχρονα τη βιομηχανική βάση των Εμιράτων, στον αμυντικό τομέα. Επιπλέον, η Navantia συμμετέχει σε δύο διαγωνισμούς των ΗΑΕ, για τη ναυπήγηση επτά αποβατικών σκαφών, μικρού εκτοπίσματος, και έξι κορβετών πολλαπλών ρόλων.

Την ώρα που στην περιοχή μας γίνονται σημαντικές αλλαγές, το κομματικό σύστημα πληρώνει τα συνεχόμενα λάθη του και τα επικοινωνιακά τεχνάσματα, όπως το success story, αφήνοντας τη χώρα στον αυτόματο πιλότο χωρίς στρατηγική.

Ετικέτες: , , , , , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία, Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: