Το νέο Minimi από την Fabrique Nationale…

Minimi LMG Mk3

Ξεκίνησε σήμερα στο Παρίσι η διεθνής έκθεση αστυνομικού και στρατιωτικού εξοπλισμού MILIPOL, με όλους τους μεγάλους εκθέτες να είναι παρόντες, παρουσιάζοντας τις τελευταίες τους προτάσεις.

Η γνωστή βελγική FN (Fabrique Nationale) επέλεξε την έκθεση για να παρουσιάσει τη νέα γενιά του πολυβόλου FN Minimi LMG (Light-Weight Machine Gun), στο διαμέτρημα των 5,56 και 7,62 χλστ. Το νέο ελαφρύ πολυβόλο κωδικοποιείται ως Mk3 από την εταιρεία, έχοντας προκύψει από τις παρατηρήσεις των πελατών-χρηστών από τις επιχειρήσεις του στα διάφορα θέατρα. Δηλαδή, αλλαγές που προέκυψαν από τις αλλαγές στις τακτικές, στον ατομικό εξοπλισμό των οπλιτών, στα παρελκόμενα που διαθέτουν, καθώς και την ανάγκη για βολές από όλες τις θέσεις.

Υπό αυτές τις συνθήκες το νέο Minimi LMG Mk3 διαθέτει σημαντικές τροποποιήσεις στην εργονομία και στην ευκινησία, κρατώντας βασικά τμήματα ώστε να μην επιβαρυνθεί το σύστημα της Διοικητικής Μέριμνας των πελατών.

 

Minimi LMG Mk3 1

Οι αλλαγές εστιάζονται στα εξής:

1. Τοποθέτηση εργονομικού, ρυθμιζόμενου κοντακίου, με πέντε θέσεις προσαρμογής, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί με διαφορετικές θωρακίσεις και εξαρτύσεις. Επιπλέον, διαθέτει προσαρμογέα καθ’ ύψος για την στήριξη του κεφαλιού του πολυβολητή, ώστε να είναι ευθυγραμμισμένο με τα σιδερένα ή ολογραφικά σκοπευτικά. Επιπλέον, διαθέτει αναδιπλούμενο στήριγμα ώμου και υδραυλικό σύστημα για τη μείωση της αίσθησης της ανάκρουσης.

2. Νέα χειρολαβή/χειροφυλακτήρα για πιο άνετο κράτημα και τρεις εμπρόσθιες ράγες Picatinny MIL-STD 1913. Ακόμη το δίποδο θα ρυθμίζεται σε τρεις καθ’ ύψος θέσεις, ενώ όταν αναδιπλώνεται θα ενσωματώνεται άριστα στο χειροφυλακτήρα.

3. Ο μοχλός οπλίσεως σχεδιάστηκε ώστε να δίνει καλύτερο κράτημα στον χρήστη, τόσο με το “καλό” όσο και το αδύναμο χέρι του.

 

Minimi LMG Mk3 3

 

4. Βελτιωμένη διαδρομή τροφοδοσίας, με μηχανισμό συγκράτησης και καθοδήγησης της ταινίας, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν ο πολυβολήτης βάλλει σε όρθια στάση.

5. Προαιρετική επιφάνεια προστασίας από τη θερμότητα, ώστε να είναι σίγουρο ότι ο πολυβολητής δε θα έρθει κατά λάθος σε επαφή με την κάννη.

6. Η εύκολη αλλαγή από το διαμέτρημα των 5,56 χλστ στο 7,62 χλστ και αντίστροφα.

Προκειμένου να κερδίσει σε εμπορικό επίπεδο, χωρίς να επιβαρύνει τους ήδη υπάρχοντες πελάτες της, η FN προσφέρει προγράμματα αναβαθμίσεων για τη μερική ή ολοκληρωτική μετατροπή των υπαρχόντων πολυβόλων, ανάλογα με τις συγκεκριμένες απαιτήσεις του κάθε πελάτη, οι οποίες θα υλοποιούνται στο “πεδίο”-χώρο του χρήστη από οπλουργούς της εταιρείας.

 

Minimi LMG Mk3 2

Ετικέτες: , , ,

Κατηγορίες: Αμυντική Βιομηχανία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: