Χίος – Αθήνα «μέσω» Τουρκίας…

(Αναδημοσίευση) Αρκετές φορές δημοσιεύσαμε στοιχεία για τις αερομεταφορές στην Ελλάδα και με τη συνήθη ελαφρότητα με την οποία η ελληνική πολιτική ηγεσία έχει αντιμετωπίσει το ζήτημα. Η Ολυμπιακή, αφού εκκαθαρίστηκε από το κράτος, φορτώθηκε δηλαδή τις ζημίες και το πλεονάζον προσωπικό, δεν «άντεξε» και τελικά συγχωνεύθηκε με την Aegean. Ελλείψει ανταγωνισμού και σε συνδυασμό με την οικονομική κατάσταση και τον φόρο στο Διεθνή Αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος», τα περισσότερα από τα αεροπορικά εισιτήρια έχουν ξεφύγει αρκετά στο κόστος.

Το γεγονός πλήττει κυρίως τους νησιώτες και τις ακριτικές περιοχές, σε μια περίοδο που υπάρχει «υπερπαραγωγή πατριωτισμού». Το άρθρο που αναδημοσιεύουμε προέρχεται από την ιστοσελίδα της Ελευθεροτυπίας και πραγματικά μας θλίβει ακόμα περισσότερο για τις ικανότητες και τα αισθήματα αρκετών.

Οι Χιώτες κήρυξαν μποϊκοτάζ στην Olympic

Από σήμερα και έως την Τρίτη 19 του μήνα, οι Χιώτες μποϊκοτάρουν τα ταξίδια με αεροπλάνα. Σημειωτέον ότι ήδη ιδιωτική αεροπορική εταιρεία της Τουρκίας εκτελεί με εισιτήριο από 50 έως 70 ευρώ το αεροπορικό δρομολόγιο Σμύρνης-Αθηνών.

Διαβάστε τη συνέχεια στον ακόλουθο σύνδεσμο: Ελευθεροτυπία – Οι Χιώτες κήρυξαν μποϊκοτάζ στην Olympic

Ετικέτες: , , , ,

Κατηγορίες: Εξωτερική Πολιτική & Ασφάλεια

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: