Μεταφορά τραυματία στο πεδίο της μάχης

Afghanistan Medevac

Νέα λύση σε πρακτικά προβλήματα των Πεζοναυτών πρόκειται να δώσει το Marine Corps Warfighting Lab σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Virginia Tech. Αυτήν τη φορά η έρευνα αφορά για το πως μεταφέρεται ένας τραυματίας στο πεδίο της μάχης, αφού οι συνάδελφοί του πρέπει και να κρατούν το φορείο και το τυφέκιό τους, ενώ στην πραγματικότητα μένει μόνο ένας μπροστά που μπορεί να χρησιμοποιήσει πλήρως επιχειρησιακά τον ατομικό του οπλισμό.

Το Εργαστήριο και το Πανεπιστήμιο αναπτύσσουν για το λόγο αυτό, ένα ηλεκτρικό φορείο το οποίο θα βοηθάει στην ταχύτερη μεταφορά του τραυματία με ελαχιστη φυσική προσπάθεια, από ένα μόνο άτομο, απελευθερώνοντας τα υπόλοιπα άτομα από το έργο αυτό και αυξάνοντας την προστασία των όσων είναι επιφορτισμένοι με τη μεταφορά και φροντίδα του τραυματία. Η φιλοσοφία βασίζεται στα σκούτερ Segway και τον κινητήρα τους.

Αυτό που σχεδιάζουν οι μηχανικοί είναι ένα απλό φορείο το οποίο θα βρίσκεται επάνω στην τεχνολογία Segway, θα διαθέτει δύο, τρεις ή τέσσερις τροχούς και τη δυνατότητα να ισορροπεί από μόνο του. Η απόσταση του φορείου από το έδαφος θα είναι 75-100 εκατοστά, όσο δηλαδή το ύψος των χεριών ενός ανθρώπου. Το συνολικό βάρος του φορείου θα είναι περίπου 35 κιλά και θα είναι πτυσσόμενο ώστε να χωράει μέσα σε θήκη ή θήκες. Χάρη στους μικρούς κινητήρες του και τις στοιβαρές ρόδες, θα μπορεί να κινείται επί παντός εδάφους, ακόμα και όταν υπάρχει κλίση.

Στις αρχές του επόμενου χρόνου θα δοκιμαστεί το πρωτότυπο και τον Απρίλιο θα είναι έτοιμο το πρώτο φορείο που θα δοκιμαστεί στην άσκηση RimPac και πιο συγκεκριμένα στο τμήμα της άσκησης που αφορά τα Εξελιγμένα Πολεμικά Πειράματα.

Στον τομέα του Υγειονομικού κινούνται και κάποια από τα υπόλοιπα πειράματα του Marines Warfighting Lab. Εντός του έτους θα παρουσιαστεί η συσκευή Tactical Telemedicine που θα επιτρέπει στους νοσοκόμους μάχης να παίρνουν ζωτικές μετρήσεις, να καταγράφουν παρατηρήσεις και να συνομιλούν μέσω βίντεο με στρατιωτικούς ιατρούς στα μετόπισθεν, προκειμένου να παρέχουν ταχύτερα τις πρώτες βοήθειες εντός της “χρυσής ώρας” (τα 60 πρώτα λεπτά από τον τραυματισμό κάποιου), σώζωντας ακόμα περισσότερες ζωές!

 

Nosokomos 1

Ετικέτες: , , , , , , , ,

Κατηγορίες: Τεχνολογία

cube02

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Αρέσει σε %d bloggers: